Fra venstre: Guro Kleveland, Anne Hilde Neset, Jørgen Karlstrøm, Synne skouen og Eystein Sandvik (Foto: Kollasj)

Ultima og Ballade presenterer: Den moderne musikkritikeren

PANELDEBATT: Hvordan står det til med den moderne musikkritikeren og kritikken av samtidsmusikk? Ballade og Ultima inviterer til livedebatt på Sentralen tirsdag, med Synne Skouen, Eystein Sandvik, Anne Hilde Neset og Jørgen Karlstrøm.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Ballade og Ultima samarbeider om paneldebatt om musikkritikk og den moderne musikkritikeren i dag. Debatten skjer i Vinterhagen på Sentralen i Oslo tirsdag 15. september, samme ettermiddag som komponist Synne Skouens kuraterte festkonsert skjer i Sentralens store sal.

Hvordan står det til med den moderne musikkritikeren?
I lys av det innskrenkede markedet for formidling og omtale av samtidsmusikk, ser panelet på hvordan det står til med den moderne musikkritikeren. Hvordan kan skribenter og redaktører bidra til å gjøre samtidsmusikken mer tilgjengelig? Hvem skriver man egentlig for som kritiker innen dette feltet? Et musikkfaglig språk eller det «enkle» og tydelige? Hvordan unngå at kritikken blir overfladisk og tabloid i forsøket på å nå nye lesere/lyttere? Og hvordan skaper man entusiasme for avantgarde lydbilder hos nye og yngre lyttere?

Debatten er på norsk, og er del av Ultimafestivalens samtale- og debattprogram, Ultima Context, med herværende musikkmagasin Ballade som vertskap. Debatten blir tatt opp og sendt som podkast i Ultimas kanaler og via Ballades podkast-kanaler i Ballade radio.

Deltakere:
Eystein Sandvik – anmelder i NRK
Synne Skouen – komponist og musikkanmelder
Jørgen Karlstrøm – styreleder i TONO og Komponistforeningen
Anne Hilde Neset – tidligere leder i nyMusikk og tidligere redaktør i musikkmagasinet The Wire

Moderator: Guro Kleveland – redaktør i Ballade

Tid: Tirsdag 15. september kl. 17.30 – 18.25
Sted: Sentralen/Vinterhagen
Billett: Gratis inngang med billett

Det er begrenset kapasitet i lokalet, så det er viktig at du er tidlig ute med å forhåndsbooke billett (gratis) så du er garantert plass.

Se arrangementet på Facebook her, her kan du også sikre deg billett.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev