Terje Adde

Norsk Musikkråd: – Frifond-ordningen er reddet!

Etter at Samarbeidsregjeringen til sammen har kuttet nærmere 70 millioner som skulle ha gått til frivillig aktivitet lokalt, har Flertallsregjeringen tilbakeført 15 millioner til Frifond over statsbudsjettet i sin tilleggsproposisjon. – Barn og unge er glade for at den rødgrønne regjeringen tilbakefører Frifondsmidlene, slik at det lokale kulturlivet i hele landet kan utvikle seg videre, sier Terje Adde, leder i Norsk musikkråd.

Kalender

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Hayseed og Odd Einar Nordheim på Hankø

11/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Christoffer Grønstad i LNU jubler for at Regjeringen tar første skritt for å innfri løftet om at lokalt kulturliv skal få sin rettmessige andel av tippemidlene.

— Dette betyr at kor, korps og speidere kan prioritere å øve til 17. mai i stedet for å plukke søppel på dugnad for å overleve, sier Grønstad. Frifond forvaltes av tre paraplyorganisasjoner, Landrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Norsk musikkråd (NMR) og Norsk teaterråd. De tre paraplyene er enige om at tilbakeføringen av de 15 millionene har skapt store forventninger til at Flertallsregjeringen skal innfri Kulturløftet.

— Endelig en handlekraftig Kulturminister! Det er veldig bra at partiene følger opp lovnadene sine, sier generalsekretær Christin Sund i Norsk teaterråd.

Flertallsregjeringen handler i tråd med intensjonen i Tippemiddelvedtaket fra Stortinget i 2002.

— Siden vi har opplevd kutt over fire år, forventer vi også å få de resterende 55 millionene tilbake, sier Susanne Rodtvedt Hansen i Ung Kirkesang som er en av organisasjonene som fordeler midler videre til sine medlemskor.

Frifond er en støtteordning opprettet av Stortinget for å bedre de økonomiske rammebetingelsene for demokratisk og medlemsbasert aktivitet i det lokale og frivillige organisasjonsarbeidet. Støtteordningen ble etablert i år 2000 og administreres i et samarbeid mellom Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Norsk musikkråd og Norsk teaterråd.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev