Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Foto: Ilja C. Hendel)

Kulturministeren varsler kutt: – I 2023 blir det en seier å ikke bli kuttet

Anette Trettebergstuen (Ap) varsler stopp i statens pengebruk til kultur.

Kalender

– Alt det vi har lovet, står fast. Men vi kommer til å bruke lengre tid på det. Det sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til Aftenposten.

I 2022 gikk cirka 0,9 prosent av statsbudsjettet til kultur. Andelen vil ikke bli høyere for 2023.
– Målet var å nå 1 prosent i løpet av perioden. Det ser jeg på som urealistisk. Det kommer til å ta lengre tid, men målet vårt er å styre i mer enn fire år, sier Trettebergstuen til avisa.

Aftenposten har også intervjuet aktører i kulturlivet som er kritiske til kulturministeren når signalene om stopp i pengebruk til kultur kommer. SomRhiannon Edwards i Virke, som snakker på vegne blant andre museer og scener:
– Det er en presset økonomi – det har vi forståelse for. Men vi er likevel bekymret for om kulturministeren har gjennomslag i egen regjering, sier Edwards.

Regjeringas budsjettkonferanse er avsluttet, og resultatet er klart. Kulturfeltet får ikke nye tiltak og økte bevilgninger når budsjettet legges frem i oktober, skriver Aftenposten.
– Situasjonen er slik at mye enten må stå stille eller kuttes. I 2023 vil det å bli skjermet for kutt være den store seieren, sier Trettebergstuen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Direktør

Nordland Musikkfestuke

Rektor kulturskolen

Hamarøy kommune

Prosjektmedarbeider Sør-Afrika

Norges Musikkorps Forbund

Kantor/ kirkemusiker

Midt-Telemark kyrkjelege fellesråd