Erling Sandmo i kartsenteret på Nasjonalbiblioteket (Foto: Nasjonalbiblioteket)

Erling Sandmo er død

Den kjente kulturformidleren og musikkritikeren ble 56 år gammel.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musikkkritiker, programleder, forfatter og historiker Erling Sandmo døde brått på en skitur fredag, melder NRK.

Sandmo var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter. For svært mange var han kjent som musikkritiker i Morgenbladet og i NRK, der han også var programleder i NRK P2s musikkprogram «På sporet – nytt på CD».

Dødsfallet preger det norske musikk- og kulturlivet. Direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås, skriver på sin Facebook-side om hvordan Sandmo gjorde sterkt inntrykk på så mange:

Så trist, bare ufattelig trist. Midt i livet – familielivet og det offentlige livet. En strålende forsker, forfatter og ikke minst formidler, av musikk, musikkhistorie, norsk historie og idéhistorie og nå sist endatil kartenes fascinerende historie. Onsdag kveld i forrige uke holdt han en strålende og lærerik åpningstale på Hemsingfestivalen i Aurdal i Valdres.

Det er ikke ofte man møter mennesker som på en og samme tid er så kloke, hyggelige, generøse og rett og slett snille. Erling Sandmo gjorde sterkt inntrykk på så mange av oss.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.