Per Ditlev-Simonsen

Vil hylle kronprinsparet med opera

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen og Den Norske Opera planlegger en storslagen bryllupspresang til kronprins Haakon Magnus, Mette-Marit Tjessem Høiby og hovedstadens innbyggere: En opera- og ballettforestilling framført på Rådhusplassen på bryllupsdagen 25. august. Ditlev-Simonsen røper i dette intervjuet med Ballade at en utendørs operaforestilling nå kan bli en årlig forteelse i hovedstaden.

Kalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

– Vi var så fornøyd med oppsetningen av Carl Orffs «Carmina Burana» på Rådhusplassen i fjor under tusenårsjubileet at vi går inn for at en slik utendørs operaforestilling skal bli en årlig affære. Og hva var vel mer naturlig enn å arrangere neste forestilling på selve bryllupsdagen til vår framtidige konge? spør Per Ditlev-Simonsen, ordfører i Oslo.

Ditlev-Simonsen vil ikke røpe noe av programmet, men spår at den rundt fem kvarter lange forestillingen vil kretse rundt temaer som kjærlighet og bryllup, samt involvere både ballett og opera. Den Norske Opera og Oslo kommune vil senere gå ut med et fullt program, når dette er klargjort.

– Bryllupet mellom Haakon Magnus og Mette-Marit er en stor og fantastisk begivenhet, så det er naturlig for kommunen å gjøre litt ekstra stas på brudeparet, synes Ditlev-Simonsen.

Bryllupsdagen blir et voldsomt løft for kommunen, og byrådet foreslår overfor bystyret å bruke vel 4,1 millioner kroner til å pusse opp hovedstaden før bryllupsdagen. Byrådet vil at byen skal males og plantes, gatemøbler skal repareres eller skiftes og at veidekket istandsettes. Byrådet ønsker spesielt en generell heving av renholds- og vedlikeholdsstandarden, først og fremst i områdene rundt brudeparets rute til og fra kirken og til middagen på Akershus festning..

På selve dagen ønsker kommunen å bidra med festfyrverkeri og operaforestilling. Som sagt ønsker Ditlev-Simonsen at operaforestillingen skal bli en årlig affære, men bystyret går ikke inn for å bygge en permanent scene på Rådhusplassen.

– Tanken har vært der, men vi går ikke inn for noen permanent scene. Men med tanke på at det kan bli stadig flere arrangementer på Rådhusplassen har vi vært inne på tanken i å investere i et anlegg som er lettere å få på plass enn mulighetene vi har i dag, avslutter Ditlev-Simonsen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.