Isa Katharina Gericke

OsloBarokkOpera med Norgespremiere

Oslo har fått et nytt operakompani, med barokkmusikk i fokus. Denne helgen fremfører de, for første gang i Norge, barokkoperaen «Orfeus» av M. A Charpentier.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Den fullstendige tittelen på operaen er «La Descente d´Orphee aux Enfers», og verket er hentet fra barokkens rike operaflora.

«Vi presenteres for Orfeus´ halsløse motstand mot å akseptere livet som det er akkurat nå. Kampen for å la fortid være fortid, og møte det som er nå med åpent og ærlig blikk, er nok en kamp Orfeus deler med svært mange», skriver kulturentusiastene i en pressemelding:

«Dette er opera i kammerformat; én time med intim, intens og annerledes opera. I tillegg til at publikum får nyte vakker fransk og sjelden fremført barokkmusikk, er operaen oversatt til norsk for anledningen. Slik blir stykkets tema, Orfeusmyten fra den greske mytologien, tilgjengelig også for de ikke-fransktalende.

Årgangsmusikk og gamle myter til tross; «Orfeus» gis i denne norske utgaven et nytt og djervt scenisk uttrykk. I spennet mellom barokkmusikk og et moderne visuelt språk, ønsker regissør Ellen Trømborg å nå publikum med Orfeusmytens definitive aktualitet.

Bak oppsetningen står det nystartede Oslo Barokk Opera med erfarne barokksangere og instrumentalister. I rollene møter vi Henrik Hundsnes, tenor, som Orfeus, samt Isa Katharina Gericke, sopran, Tor Kessel, baryton, Øystein Elle, kontratenor og Gunhild Alsvik, sopran. Cathrine Bothner-By, Mathias Gillebo og Nils Erik Steinsbø bekler rollene som henholdsvis Den drikkfeldige, Den sørgmodige og Den umettelige.

Med seg har de scenograf Kristin Torp, som bl.a. har hatt oppdrag for Carte Blanche og Det Norske Teatret, og den stockholmsutdannede regissøren Ellen Trømborg. Kjetil Grøtting er musikalsk ansvarlig for kammerorkesteret som består av autentiske instrumenter. Vi hører bl.a. Ulf Nilsen på cembalo, Tormod Dalen på cello og Carolina Radziej på fiolin.»

OsloBarokkOpera er støttet av bl.a. Fond for utøvende kunstnere, Norsk kulturråd og GC Rieber fondene.

Operaen spilles
fredag 16. februar kl 20:00 (dørene åpnes kl. 19:00)
lørdag 17. februar kl 18:00 (dørene åpnes kl 17:00) og søndag 18.
februar kl 20:00 (dørene åpnes kl 19:00)
Bill: Billettservice 815 33 133 / Posten

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev