Thorbjørn Gulbrandsøy

Norsk baryton med utenlandsdebut i Dublin

Den unge, norske barytonen Thorbjørn Gulbrandsøy debuterer som Grev Danilo i «Den Glade Enke» i National Concert Hall i Dublin 14. februar, ifølge en pressemelding fra UDs kulturavdeling. Gulbrandsøy har tidligere fått god kritikk for sin rolle som Papageno i «Tryllefløyten» i Bergen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Torbjørn Gulbrandsøy høstet god kritikk for sin innsats under Aftenpostens nyttårskonsert i år. Anmeldelsen fra hans opptreden som Papageno i Tryllefløyten i Bergen i oktober 2004 vitner også om en talentfull utøver. En anmelder skrev:

”Forestillingens store scoop er Thorbjørn Gulbrandsøy i rollen som Papageno. Her har vi et uomtvistelig komisk talent. Han behersker scenen totalt hver eneste gang han dukker opp. I tillegg synger han glimrende og karakteriserer figuren sin med ubesværet, føyelig stemme.”

Thorbjørn Gulbrandsøy har sunget ved flere operaproduksjoner i Norge siden 1999. Ved Trønderoperaen har han sunget tittelrollen i Figaros Bryllup, og han har hatt mindre roller ved operakompanier som Opera Vest og Opera Nordfjord. I kirkemusikalsk sammenheng er han ofte benyttet, og han gjestet Glogerfestspillene i 2004 og 2005. I mars 2004 var han dessuten solist med Kongsberg Kantori i J. Brahms’ «Ein deutsches Requiem».

Thorbjørn Gulbrandsøy er også en etterspurt konsert- og oratoriesanger. Gulbrandsøy har sunget ved festivaler i Norge og utlandet, bl.a. Seychelles International Festival of Classical Music, med konserter på Seychellene og i Kenya med dirigent Sir David Willcocks. I mars 2003 vant han sammen med pianist Lina Felberg Braaten, første pris i den nordiske liedkonkurransen Penti Koskimies Lied Competition i Finland, og duoen har siden hatt flere konserter der.

Thorbjørn Gulbrandsøy er vfødt i 1979, og er utdannet fra Griegakademiet i Bergen hvor han gikk ut med høyeste karakter sommeren 2003. Han har videre vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester ved flere anledninger.  

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev