Thorbjørn Gulbrandsøy

Norsk baryton med utenlandsdebut i Dublin

Den unge, norske barytonen Thorbjørn Gulbrandsøy debuterer som Grev Danilo i «Den Glade Enke» i National Concert Hall i Dublin 14. februar, ifølge en pressemelding fra UDs kulturavdeling. Gulbrandsøy har tidligere fått god kritikk for sin rolle som Papageno i «Tryllefløyten» i Bergen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Torbjørn Gulbrandsøy høstet god kritikk for sin innsats under Aftenpostens nyttårskonsert i år. Anmeldelsen fra hans opptreden som Papageno i Tryllefløyten i Bergen i oktober 2004 vitner også om en talentfull utøver. En anmelder skrev:

”Forestillingens store scoop er Thorbjørn Gulbrandsøy i rollen som Papageno. Her har vi et uomtvistelig komisk talent. Han behersker scenen totalt hver eneste gang han dukker opp. I tillegg synger han glimrende og karakteriserer figuren sin med ubesværet, føyelig stemme.”

Thorbjørn Gulbrandsøy har sunget ved flere operaproduksjoner i Norge siden 1999. Ved Trønderoperaen har han sunget tittelrollen i Figaros Bryllup, og han har hatt mindre roller ved operakompanier som Opera Vest og Opera Nordfjord. I kirkemusikalsk sammenheng er han ofte benyttet, og han gjestet Glogerfestspillene i 2004 og 2005. I mars 2004 var han dessuten solist med Kongsberg Kantori i J. Brahms’ «Ein deutsches Requiem».

Thorbjørn Gulbrandsøy er også en etterspurt konsert- og oratoriesanger. Gulbrandsøy har sunget ved festivaler i Norge og utlandet, bl.a. Seychelles International Festival of Classical Music, med konserter på Seychellene og i Kenya med dirigent Sir David Willcocks. I mars 2003 vant han sammen med pianist Lina Felberg Braaten, første pris i den nordiske liedkonkurransen Penti Koskimies Lied Competition i Finland, og duoen har siden hatt flere konserter der.

Thorbjørn Gulbrandsøy er vfødt i 1979, og er utdannet fra Griegakademiet i Bergen hvor han gikk ut med høyeste karakter sommeren 2003. Han har videre vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester ved flere anledninger.  

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev