Fiolin

Lytterforeningen svarer Ole Jensen

– Lytterforeningen for Klassisk Musikk bør holde seg for god til å anbefale «Kjempesjansen» i NRK1 til «unge, begavede og topputdannede musikere», skrev Lytterforening-medlem Ole Jensen til Ballade forrige uke. Her får han svar av Lytterforeningens leder, Tore Brantenberg, som avviser at lytterforeningen noensinne har anbefalt «Kjempesjansen».

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Tore Brantenberg, leder i Lytterforeningen for klassisk musikk

Ole Jensen undrer seg over at ikke flere medlemmer av Lytterforeningen har reagert på hans forrige debattinnlegg, og han forstår heller ikke styremedlem Svein Bues tilsvar.

Selv undrer det meg at Ole Jensen tydeligvis ikke har oppfattet mitt eget tilsvar til ham personlig.

Der går det klart frem at Lytterforeningen ikke diskuterer foreningssaker offentlig. Uanfektet av denne vennlige henstilling fortsetter han likevel å kjøre ut sine egenmarkeringer til både Ballade og NRK.

Han taler nemlig mot bedre vitende, når han gjentar sin påstand om at Lytterforeningen på sine nettsider anbefaler unge musikere å stille opp i Kjempesjansen. Derfor er det viktig – en gang for alle – å gjøre Ole Jensen oppmerksom på at Lytterforeningen på nettsidene ikke anbefaler noen å stille opp i Kjempesjansen, men gjør oppmerksom på at programmet finnes.

Lytterforeningen har stor sans for flere av Ole Jensens synspunkter, og foreningens styremedlemmer har svart både Knut Olav Åmås og Halfdan Bleken på en behørig måte. I Dagsvisens forrige lørdagsutgave kommer kulturredaktør Mode Steinkjer med et voldsomt angrep på Lytterforeningen.

Jeg gjør oppmerksom på at mitt tilsvar kommer i løpet av uken, og denne gang anbefales Ole Jensen å studere dette meget nøye.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev