Johannes Weisser og Pål Størset, foto: Fredrik Arff

INTRO-klassisk-finalistene er klare

Nå er årets INTRO-klassisk-finalister klare. Det er et sterkt felt av unge talenter som skal konkurrere om å bli Rikskonsertenes utvalgte solister i Bergen i mai. Flere av finalistene har hevdet seg i konkurranser før. De utvalgte er pianisten Joachim Knoph, sopranen Silvia Moi, fløytisten Ina C. Olufsen, perkusjonisten Håkon M. Stene, barytonen Johannes Weisser og gitarduoen Frevo.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

28. mai skal disse syv knive om inntil tre plasser i Rikskonsertenes prestisjefylte lanseringsprogram INTRO-klassisk. Etterhvert som programmet har fått fotfeste, har prøvespillkonkurransen blitt stadig skarpere.

— Det er bare de aller beste som når opp. Det kan stilles tøffe krav fordi det er så mange gode kandidater som søker, sier produksjonsleder i Rikskonsertene og jurymedlem Arnfinn Refsdal, og legger til: – hvis det går an å bli ferdig utdannet, da.

Supertalentet Johannes Weisser debuterte for et års tid siden som Masetto i Don Giovanni ved Den Norske Opera, som tidenes yngste solist. Senere sang han samme rolle ved Komische Oper i Berlin. Han skal synge Schaunard i Puccinis La Bohème 2005/2006 på Den Norske Opera.

Perkusjonisten Håkon Mørch Stene avsluttet ifjor studier i Freiburg. Han er medlem av det unge samtidsensemblet asamisimasa og har slagverkduoen Twine sammen med fjorårets INTRO-klassisk-vinner, Kjell Tore Innervik. Stene favner vidt stilmessig og har blant annet også spilt med felespiller Nils Økland og europeiske tidligmusikkensembler.

Ina Cecilie Olufsen har tatt hovedfag ved Norges musikkhøgskole og arbeider for tiden som fløytist ved divisjonsmusikken i Bergen. Hun har blant annet hatt engasjementer ved Festspillene i Elverum.

Silvia Moi regnes som et av de nye stortalentene blant unge operasangere i Norden. Hun har deltatt i TV-konkurransen Kjempesjansen. Etter kandidateksemen ved Norges musikkhøgskole kunne hun etter auditions velge mellom ulike diplomstudier og valget falt på den Kungliga Operahögskolan i Stochkholm. Allerede i studietiden har hun rukket å markere seg i profesjonelle oppgaver.

Joachim Knoph er født i 1979, og avsluttet nylig diplomstudiet i klaver ved Barratt Due Musikkinstitutt og Musikhögskolan i Malmö med professor Jiri Hlinka, mannen som også var Leif Ove Andsnes’ lærer. På diplomkonserten i september 2004 var Knoph solist med Kringkastingsorkesteret i Prokofievs klaverkonsert nr. 1, dirigert av Johannes Gustavsson, og mottok høyeste mulige karakter.

Andreas Karlsen og Pål Granum, begge klassiske gitarister utdannet ved Norges Musikkhøgskole, har fått stor respons som gitarduoen Frevo. Duoen spiller spansk og latinamerikansk musikk for to gitarer.

INTRO-klassisk er Rikskonsertenes lanseringsprogram for klassiske musikere med tilhørighet til Norge. Lanseringsprogrammets formål er å hjelpe unge, særskilt dyktige musikere i etableringsfasen ved å presentere dem i musikklivets mange nettverk, profilere dem i media, gi dem utfordrende oppgaver som musikere og la et stort musikkpublikum få møte dem.

INTRO-finalen holdes i Logen Bergen den 28. mai klokken 13.00.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev