Grieg trio06

ICMF Stavanger åpner i dag

Det er klart for åpning av den 16. internasjonale kammermusikkfestivalen i Stavanger. Årets tema er kontraster, med utgangspunkt i jubileumskomponistene Mozart og Sjostakovitsj.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

I kveld åpner den 16. internasjonale kammermusikkfestivalen i Stavanger, kl. 19.30 i Stavanger Domkirke. Under åpningskonserten medvirker festivalens kunstneriske ledere Grieg Trio, og i tillegg kan man høre Ysaÿe String Quartet, Cikada Strykekvartett, samt en strykesekstett bestående av Sergei Stadler og Geir Inge Lotsberg (fiolin), Teemu Kupiainen og Elisabet Skaar-Sjipkens (bratsj) og Quirine Viersen og Josephine Knight (cello).

Kontraster som tema
Årets tema er kontraster, med utgangspunkt i de to jubilerende komponistene Mozart og Sjostakovitsj. I et tidligere intervju på Ballade, ga Vebjørn Anvik i Grieg Trio gitt uttrykk for at ensemblet til årets festival har ønsket å lage programmer som setter komponister fra ulike tradisjoner opp mot hverandre. Ikke bare de to jubilerende komponistene; en ide har også vært å sette komponister fra den minimalistiske tradisjonen opp mot Schuberts lange, romantiske linjer.

— Først og fremst ønsker vi med dette å få frem hvordan man skaper en slags sinnstilstand gjennom bruk av tid, sa Anvik til Ballade.

Et eksempel er konserten tirsdag, når Cikada Stykekvartett fremfører verker av Anton Webern og Gyõrgy Kurtág, stilt opp mot Ysaÿe String Quartet og Quirine Viersens (cello) fremførelse av Schuberts ”Strykekvintett i C-dur”.

Festivalen justerer program
Ikke alt har gått som planlagt. Etter at programmet ble lansert i april, har seks av de i alt 24 arrangementene blitt endret. På åpningskonserten i kveld, vil pianisten Alexander Korsantya erstatte Alexander Toradze som meldte forfall for noen uker siden. Sopranen Miranda van Kralingen og pianisten Einar Steen-Nøkleberg meldte også nylig avbud, og som erstatning er det Bodil Arnesen man får høre i Stavanger domkirke tirsdag. Samme kveld spiller Quirine Viersen sammen med Per Arne Glorvigen på bandoneon hans eget arrangement av et Bach-preludium, før Glorvigen tolker Mauricio Kagels Pandoras Box. Til avslutning fremfører festivalens kunstneriske ledere, Grieg Trio, ”Piano Trio opus 70 nr. 1” av Beethoven.

For øvrig går programmet som planlagt – og det fullstendige programmet for festivalen kan leses [link id=61699 title=»denne «]artikkelen på Ballade for en mer utfyllende presentasjon av programmet.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev