Halldis Rønning (Foto: Knut Egil Wang)

Halldis Rønning den første kvinnelige dirigent i Hanoi Opera House

Vietnam og Norge feirer 35 års diplomatisk samarbeid, og dirigent Halldis Rønning, sopran Siri Torjesen og fløytist Ingela Øien gjester i disse dager Vietnam National Symphony Orchestra.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Initiativet til dette samarbeidet kommer fra Ultima-festivalen, som gjennom et flerårig samarbeid med symfoniorkesteret og konservatoriene i Vietnam ønsker å være med på å støtte utviklingen av det klassiske musikklivet i landet.

Utgangspunktet er feiringen av 35 års diplomatisk samarbeid mellom de to landene, og første del av prosjektet går av stabelen 30. november og 8. desember. Under de to konsertene gjester norske utøvere Vietnam National Symphony Orchestra, og på programmet står norsk og europeisk musikk – av eldre og nyere slag.

Vietnam National Symphony Orchestra (VNSO) ble grunnlagt for nesten 50 år siden, og er en viktig del av det kulturelle livet i Vietnam. Musikerne i VNSO er i hovedsak utdannet fra Russland, Tsjekkoslovakia, Bulgaria, Ungarn, Frankrike, Kina og Japan, og er på god vei til å opparbeide en internasjonal standard. En del av dette arbeidet består i det flerårige samarbeidet med gjestende utøvere fra Norge.

I første omgang er det sopran Siri Torjesen, fløytist Ingela Øien og dirigent Halldis Rønning som besøker orkesteret. Rønning vekker oppsikt som den første kvinnelige dirigenten i Hanoi Opera House.

Programmet er basert på den klassiske musikktradisjonen fra Europa og Norge, med verker av Mozart (”Fløytekonsert”) og Debussy (”L’enfant prodigue” for sopran og orkester), Edvard Grieg (”Holberg-suiten”) og Fartein Valen (”Ave Maria” for sopran og orkester). Innledningsvis vil orkesteret fremføre «New Millenium» av den vietnamesiske komponisten Trong Bang.

De to konsertene finner sted:

30. november i Hanoi Operahouse
8. desember i Ho Chi Min City (Saigon)

Prosjektet realiseres med støtte fra Den Norske Ambassaden i Hanoi.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev