Ginnungagap (Foto: Ellen Lande Gossner

Ginnungagap portretterer Marcus Paus

Søndag 29. april gjør vokalensemblet Ginnungagap sin siste a cappella korkonsert. For anledningen har de, sammen med et sammensett ensemble, valgt å portrettere Marcus Paus.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Vokalensemblet Ginnungagap har siden oppstarten i 1998 etterstrebet å finne frem til ny, spennende og fremfor alt hørverdig kunstmusikk for kor. Samtidig har det vært viktig for koret å presentere musikk som faller litt utenom det vanlige korrepertoaret, og komponister de mener fortjener flere lyttere. Etter snart ti års virksomhet, har koret bestemt seg for å legge ned virksomheten – og avslutter med denne portrettkonserten, samt med en konsert i juni, der de framfører Dvoraks ”Requiem” sammen med blant andre KORK og Oslo Kammerkor.

En uredd komponist

”Marcus Paus er en uredd komponist”, skriver ensemblet i sin pressemelding; ”Han omfavner den vestlige musikkhistorien fremfor å sette seg i opposisjon til den, og skaper slik moderne kunstmusikk med hele den klassiske arven som bakteppe. Han skriver iørefallende uten å bli simpel. Han skriver melodiøst uten å bli grunn. Hans musikk er gjenkjennbar, likevel utfordrende, og aldri likegyldig!”

Under konserten urfremføres ”Sakte elsker tiden våre liv” med tekst av Ole Paus. For øvrig står verkene ”Virgils”, ”Dômen og elven” – 5 metaforiske motetter ”Illuminate Faciem Tuam” (for tuba og damekor), ”Shostakovich in memoriam” for Cello and Strings, ”Ave Mozart!” og ”Concertino for Horn and Strings” på programmet.

Om de medvirkende:

Marcus Paus (f. 1979) har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og Manhattan School of Music. Hans verkliste omfatter kammermusikk, korverker, konserter, orkesterverker, operaer og en symfoni, samt en rekke verker for teater, film og fjernsyn.

Ginnungagap består av seksten sangere av begge kjønn i alderen 20 til 33 år, og holder til i Oslo. Gjennom sitt virke ønsker Ginnungagap å bidra til en revitalisering av den moderne kunstmusikken for kor, som ofte oppfattes som langt smalere og mindre publikumsvennlig enn den har potensial til. Ginnungagap har utgitt to kritikerroste CDer. Ginnungagap blir dirigert av Håkon Daniel Nystedt.

I tillegg medvirker et sammensatt ensemble, dirigert av Trond Husebø.

Konsert i Gamle Aker Kirke, søndag 29. april kl. 18.30

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev