Flaggermus-logo ( fra Norsk Zoologisk Forenings Hjemmesider)

Festspill med flaggermus og Stikk innom-konserter

Under Festspillene i Bergen finnes et fast tilbud som kalles Stikk innom-konsertene. Styret i Griegakademiet trekker spesielt frem sangklassens fremføring av «Flaggermusen» i årets konsertserie, men det er også satt av plass til norsk samtidsmusikk.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Under paraplyen Stikk innom-konserter presenterer Griegakademiets studenter fruktene av vinterens arbeidsinnsats. I 28 år har det vært arrangert Stikk innom-konserter i Festspillperioden. Slik har det blitt tradisjon i å skape atmosfære i festspillbyen, gjennom å presentere resultater av studentenes arbeid det siste studieåret. Også i år spiller studentene i Grieghallens foajé og Gunar Sævigs sal, og som i fjor er dette et samarbeid med Festspillene.

I tidsperioden fra i dag og til og med neste lørdag blir det arrangert uformelle konserter til glede for bergenserene fra fremtidens musikere. Hovedfagsstudenter fra Griegakademiet og Norges Musikkhøgskole spiller verker av Clementi, Mendelssohn, Debussy, Rossini, Berio, m.m. under dagens åpningskonsert.

I morgen bys det på nykomponerte fanfarer av Griegakademiets komponiststudenter og Skriabin, Janacek og Brahms fra pianist Benedikte Rydland. Dorte Fiskaa vil fremføre Debussy på piano godt hjulpet av Hilde Veslemøy Hagen på sang før en større gruppe studenter tar Beethovens verker i bruk.

Tidlig musikk og samtidsmusikk for blokkfløyte vil Frode Thorsen, blokkfløyte, Jostein Gundersen, blokkfløyte og Ingrid Eriksen, cembalo gi prøver på lørdag formiddag.

Utdrag fra operaen «Flaggermusen» vil bli fremført tirsdag til torsdag neste uke av skolens sangklasse. Med fremføring av utdragene fra ”Flaggermusen” av J. Strauss d.y ventes det høy champagneføring i korridorene og pen kledde menn og kvinner blant publikum.

Tirsdag 28. mai får vi muligheten til å høre nykomponerte verk av Grieg Akademiets egne studenter fremført i Grieghallen. Det er trompetklassen ved instituttet som står for denne fremføringen.

Ellers bys det på musikk av mange av de store utenlandske klassiske komponistene fremført av de kommende norske orkestermusikerne den kommende uken. Klassiske komponister som Debussy, Brahms og Beethoven er populære som alltid.

Likevel er det også plass for samtidsmusikken. Samtidsmusikklinjen vil fokusere på musikkformidling. Arrangementene gir også plass til akademisk nytte og lærdom for dem som vil fordype seg i den klassiske musikken. Det utloves også humoristiske overraskelser for dem som tar turen til arrangementene.

I forkant/under Stikk innom-konsertene vil det bli holdt komponistseminar med Helmut Lachenmann, professor i komposisjon, en av Europas ledende komponister. Seminaret er et samarbeid mellom Griegakademiet og Music Factory.

Detaljert program om Festspillenes øvrige aktiviteter i dette jubleumsåret finner du på deres hjemmesider. Ballade vil ellers ha flere skribenter i arbeid under årets Festspill, og vil fortløpende gi stemningsrapporter fra vårens kanskje aller største musikalske fest her til lands.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev