Det Norske Solistkor 2006, 2/Foto: C. Wesenberg

Det Norske Solistkor til prestisjefestival i Amsterdam

Fredag reiser Solistkoret til festivalen Tenso Days. Festivalen i regi av den europeiske organiassjonen Tenso har fokus på samtidsmusikk skrevet for kor.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Som første kor fra Norden ble Det Norske Solistkor våren 2009 tatt opp som medlem av den europeiske organisasjonen Tenso, som jobber for samarbeid mellom profesjonelle europeiske kammerkor i Europa.
Fredag 16. oktober reiser Solistkoret til Amsterdam i anledning festivalen Tenso Days. Den internasjonale festivalen har fokus på samtidsmusikk for kor. Målsettingen er å utvikle samarbeid innen vokalmusikken gjennom konserter, mesterklasser, seminarer og bestillingsverk, og være en plattform for dialog mellom profesjonelle kammerkor i Europa.
Solistkoret vil blant annet holde konsert i konserthuset Muziekgebouw, med komposisjoner av Iannis Xenakis, Olivier Messiaen, J.P Sweelinck, og ikke minst Lasse Thoresens ”Ya kafi, Ya shafi”.
Dessuten deltar de på felles konsert hvor alle medlemskorene deltar. Det Norske Solistkor, Nederlands Kammerkor, Capella Amsterdam, Latvias Radio Kor, Estlands Filharmoniske Kammerkor og det franske kammerkoret Accentus avslutter konserten med en felles fremføring av Arnold Schönbergs ”Friede auf Erden”.
— Vår deltakelse på Tenso Days bekrefter Solistkorets posisjon på den profesjonelle korscenen. Tenso Days blir fulgt med stor interesse av kor, kritikere og plateselskap, og er et optimalt møtepunkt for utveksling av kompetanse mellom de profesjonelle aktørene, sier solistkorets dirigent, Grete Pedersen, i en pressemelding.
Det Norske Solistkor på Tenso Days:
17. oktober kl 20.00 i Muziekgebouw, Amsterdam:
Tredelt konsert med Det Norske Solistkor samt choeur de chamber accentus og Eesti Filharmoonia Kammerkoor.
Solistkoret fremfører verker av J.P Sweelinck, Knut Nystedt, Lasse Thoresens, Iannis Xenakis og Olivier Messiaen.
18. oktober kl 15.00 i Muziekgebouw, Amsterdam:
Felles konsert. Solistkoret fremfører «Benedictus» av Bernt Sørensen.
Øvrige verker: Arvo Pärt, Peteris Vask, György Ligeti, Dmitri Sjostakovitsj. Felles fremføring av Arnold Schönbergs Friede auf Erden.
Dette i følge en pressemelding.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev