Grieg Trio

Beethoven+ til Berlin og snart klart program i Stavanger

Grieg Trio har hendene fulle for tiden. For knappe fire måneder siden overtok de den kunstneriske ledelsen av kammermusikkfestivalen i Stavanger. Nå har Konzerthaus Berlin invitert ensemblet med prosjektet «Beethoven+», som tidligere har gjestet Wigmore Hall i London.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Beethoven+ er en konsertserie som består av fire konserter hvor alle Beethovens klavertrioer fremføres med et moderne verk i tillegg på hver konsert. I Berlin skal konsertene gå av stabelen i mars 2005.

Et av Beethoven+ programmene vil for øvrig også bli presentert i Concertgebouw i Amsterdam samme år.

Komponistene som Beethoven får selskap av er blant andre Mauricio Kagel, Peteris Vasks og norske Lasse Thoresen, hvis trio ble skrevet til Grieg Trio for urframføring i Wigmore Hall.

Simax Classics har gitt ut en første CD med trioens innspilling av noen av Beethoven-trioene, og den andre platen kommer ut i forkant av konsertene i Berlin. Men Grieg trio har mer i ermet på CD-fronten. Allerede i august kommer to CDer med klaver-trioer av Antonin Dvorak, i anledning av at det er hundre år siden komponisten døde.

August er også tiden for Grieg Trios første internasjonale kammermusikkfestival i Stavanger. Grieg Trio tok over den kunstneriske ledelsen etter Truls Mørk i år og holder nå på med å legge siste hånd på festivalprogrammet. Pressemeldingen lover intet mindre enn at det vil bli trukket linjer frem og tilbake i de seneste 3-400 års musikalske univers i perioden 10.-15. august. Totalt vil årets Stavanger kammermusikkfestival by på 22 konserter, lokalisert i Stavanger Domkirke, på Utstein Kloster, i Sandnes kulturhus og i Stavanger konserthus. Programmet er altså i støpeskjeen, men noen navn er allerede sluppet ut: Fabio Biondi kommer, Rosamundekvartetten og Keller-kvartetten kommer tilbake, og London Winds kommer tilbake igjen. Klarinettisten Michel Collins kommer sågar for sjette gang!

Årets festivalkomponist er latvieren Peteris Vasks. Samtidig vil det bli fokusert på Antonin Dvorak og gode gamle Johann Sebastian.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev