Grieg Trio

Grieg Trio skal lede kammermusikkfestivalen i Stavanger

Det vakte stor oppmerksomhet at Truls Mørk trakk seg som kunstnerisk leder for International Chamber Music Festival i Stavanger. Nå melder festivalen at Grieg Trio overtar ledelsen fra og med neste år. Den første festivalen under kunstnerisk ledelse av Grieg Trio finner sted fra 10.-15. august 2004.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kammermusikkfestivalen i Stavanger har inngått avtale med Grieg Trio om overtagelse av den kunstneriske ledelsen av festivalen, og den første festivalen «deres» finner sted i dagene 10.-15. august 2004.

Festivalstyret har ønsket å knytte til seg en kunstnerisk ledelse med et godt internasjonalt nettverk og god norsk forankring, og da har valget ikke vært vanskelig, heter det i en pressemdling som ble sendt ut rett før jul.

Grieg Trio ble dannet i 1987 og har siden optrådd over det meste av verden og høstet overveldende kritikker overalt. De gjestet bl. a. Wigmore Hall i London siste år med en hel konsertserie, og de er nå klare for den helt store paletten, en festival.

Sølve Sigerland, Ellen Margrethe Flesjø og Vebjørn Anvik ønsker som kollektiv kunstnerisk ledelse å gi festivalen «en klarere profil og befeste dens ry som en av verdens fineste kammermusikkfestivaler» heter det.

I følge et intervju i Stavanger Aftenblad ønsker Sigerland seg en «publikumsnær kammermusikkfestival».

— Vi kommer til å ha flere faste ensembler med i festivalen enn tidligere. Vi vil presentere musikk fra hele tidsspennet fra tidligmusikk til samtidsmusikk og bringe frem kontrastene. Vi vil søke å ha en eller flere røde tråder, men profil må ikke bli en tvangstrøye.

Om det å ta over den kunstneriske ledelsen etter Truls Mørk, som har ledet festivalen med stø hånd siden 1990, sier Sigerland følgende til Stavanger Aftenblad:

— Vi har enorm respekt for det arbeidet Truls Mørk har lagt ned i Kammermusikkfestivalen, og vi vil bygge videre på det internasjonale aspektet, samtidig som vi ønsker et nært forhold til Stavanger.

Hele intervjuet med Sigerland, samt ytterligere bakgrunnsstoff om Kammermusikkfestivalen, finner du på denne siden.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev