Avgarde_plakat07

Avgarde: konsertserie for ny musikk i Bergen

Avgarde har sesongåpning lørdag 10. februar med blant andre Ivar Kolve og Hansakvartetten. Ellers kommer performancekunstner Jørgen Knudsen, mens det blir fremført verk av bl.a. Knut Vaage og Ketil Hvoslef. Nytt av året er samarbeid med Grieg07.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Avgarde er et månedlig arrangement i Bergen som ønsker å bringe samtidsmusikken ut til folket og være et utstillingsvindu for unge og mer etablerte utøvere og komponister.

Våren byr på rike og varierte konsertopplevelser med både nye og veletablerte musikknavn, det hele som vanlig i en uformell og inkluderende atmosfære. Årets første konsert finner sted lørdag 10. februar på Kulturhuset USF i Bergen.

Programmet er som vanlig både rikholdig og spenner vidt. Åpningen er ved jazzmusikeren Ivar Kolve som improviserer på elektrisk vibrafon, før Knut Vaage sitt ”Elektra 2” blir fremført av den 17 år gamle fløytisten Inga Hlíf Melivnsdóttir fra Island, i samarbeid med programmerer Thorolf Thuestad.

Hansakvartetten, bestående av musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester, fremfører verker både av Jostein Stalheim og Ketil Hvoslef. Det blir også mulig å høre komposisjoner av Jan Tufteland og Bjørn G. Gjerstrøm.

Kveldens siste, men mest uforutsigbare innslag er det performance-kunstner Jørgen Knudsen som står for med verket ”Growth”.

Grieg – en avgardist?

Nytt av året for Avgarde er et samarbeid med Grieg07, og årets første Avgarde-konsert åpnes av Grieg 07-direktør Ragna Sofie Grung Moe.

— Grunnene er mange og gode for at Grieg07 og Avgarde samarbeider tett om årets konsertserie – ikke minst at Avgardes virksomhet aktualiserer og vitaliserer arven fra en av Nordens viktigste komponister. Det er vel stor sannsynlighet for at Edvard Grieg hadde vært en av konsertseriens ivrigste støttespillere dersom han hadde levd i dag, mener arrangøren.

Se hjemmesidene til Avgarde for fullstendig program.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev