Ketil Hvoslef

Ketil Hvoslef urframføres på AVGARDE

Einar Røttingen framfører klaverkonserten som han selv har bestilt, lørdag 9. desember på AVGARDE. Med seg har han en kvartett fra Bergen Filharmoniske Orkester,

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lørdag 9 desember er det klart for en aldri så liten begivenhet på AVGARDE, nemlig urframføring av Ketil Hvoslefs klaverkonsert. Ketil Hvoslef, sønn av Harald Sæverud, regnes som en av Norges mest spennende og dyktige komponister. Hele fire ganger har han mottatt Norsk Komponistforenings pris «årets verk» og i 1990 var han festspillkomonist under Festspillene i Bergen.

Verket er skrevet på bestilling fra Einar Røttingen som selv skal spille klaver under framføringen. Med seg har han en kvartett bestående av Ricardo Odrionzola (fiolinist og ansatt ved Griegakademiet), Ilze Klava (førstebratjist i Bergen Filharmoniske Orkester), Sebastian Dørfler (førstecellist Bergen Filharmoniske Orkester) og Jutta Morgenstern (førstefiolinist Bergen Filharmoniske Orkester).

Klaverkvintett er et tradisjonelt ensemble fra romantikken. Shumann var en av de første som komponerte for et slikt ensemble på midten av 1800-tallet. Hvoslef er kjent for å være en nytenkende komponist som gjerne gjør ting helt på sin egen måte. Denne kvelden kan man derfor regne med å oppleve musikk spilt av et tradisjonelt ensemble, på en utradisjonell måte!

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev