Odd B prolog åpning av Norsk Flerkulturelt musikksenter

Another brick in the Wallin

– Cleveland, møt Rolf Wallin. Rolf Wallin, møt Cleveland. Den amerikanske byen med det store musikalske hjertet skal snart bli bedre kjent med en av våre mest avanserte komponister. I mai neste år skal the Cleveland Orchestra fremføre Wallins klarinettkonsert, i nesten samme åndedrag som verker av Mozart, Weber, Rossini og Respighi.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Cleveland – byen som huser Rock & Roll Hall of Fame og hvor det på 70-tallet ble solgt flest plater pr. ørepar – liker å fremstille seg selv som verdens rockhovedstad. Men byen er minst like anerkjent for det 84 år gamle Cleveland Orchestra, som ledes av den Berlin-fødte dirigenten Christoph von Dohnányi (dog i sin siste sesong, 20 år etter at han først var der som dirigent). Nylig sikret de seg Franz Welser-Möst som dirigent for 2002-2003-sesongen, og som etter det skal ta over Dohnányis jobb.

For ikke lenge siden ble orkesterets tumleplass, Severance Hall, restaurert for nærmere 300 millioner kroner. Selv påstår orkesteret at konsertsalen er USAs vakreste. Det er der Wallins klarinettkonsert skal fremføres (for første gang i USA) 29. og 31. mai neste år. Wallin selv behøver ikke gjøre annet enn å lene seg tilbake for å nyte Welser-Möst og klarinettist Franklin Cohen. – Jeg skal ikke spille noe selv, forklarer Wallin. – Men jeg skal sikkert gjøre noe mer mens jeg er der den uka, som å holde forelesninger. Men det er ikke noe som er klart ennå, sier han.

Senere i år skal han også blant annet spille i Berlin og Paris.

De kveldene kommer Wallins klarinettkonsert i etterkant av Mozarts symfoni nr. 34 og etterfølges av Webers konsert for klarinett og orkester, og La Boutique Fantastique av Rossini/Respighi.

Billettene til konsertene i Cleveland legges ut for salg fra 3. september.

Og, hvem vet, kanskje Wallins musikk blir så verdsatt at Cleveland vil ha mer?

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev