Berit Opheim 2005

Vossa Jazz med variert påskemeny

Den 32. utgaven av Vossa Jazz er lagt til 18. – 20. mars, og kan som vanlig skilte med en rikholdig og variert meny, med bl.a. Berit Opheim, Solveig Slettahjell, Zap Mama, Jaga Jazzist, Odd Nordstoga og bergensrapperne Spetakkel med Arve Henriksen og Ståle Storløkken. Bestillingskomponist Jan Gunnar Hoff vil samarbeide med det portugisiske vokal-fyrverkeriet Maria Joao, mens Brazz Bros opptrer i samarbeid med Englands ledende folkband, Kathryn Tickell Band.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Lars Mossafinn og de andre i Vossajazz-gjengen forteller videre at blues-legenden Hubert Sumlin vil dukke opp i samspill med Good Time Charlie. Tekster av Olav H. Hauge får dessuten nyskrevet musikk av Edvard Askeland – med Hildegun Riise på resitasjon i front for et all star-band med Eivind Aarset, Per Jørgensen og Paolo Vinaccia.

— Jazzfolket har mange godbitar å sjå fram til, melder Lars Mossafinn – Den amerikanske trommeslagaren Joey Baron kjem med sitt eige band, Killer Joey. Amerikansk er også kult-saksofonisten Charles Gayle. Han har fått med seg bassist Reggie Workman og trommeslagar Andrew Cyrille. Eit av dei leiande ensembla innan europeisk jazz, Michel Portal/ Louis Sclavis Quartet, står også på scenen i Fraktgodsen laurdag ettermiddag.

Det er norske The Core som åpner ballet. Lørdag blir ellers en sterk norsk jazzdag, der Erlend Skomsvoll er klar for en helt spesiell solokonsert. De CD-aktuelle INTRO-vinnerne In the Country følgjer etter Skomsvoll i intime Osasalen, og dessuten skal festivalfavoritten Solveig Slettahjell i ilden med sitt Slow Motion Orchestra.

— Også CD-aktuelle Bergen Big Band i samarbeid med Karin Krog og John Surman er en godbit å sjå fram til. Dei var i studio i helga, og rapportane lovar godt. Kritikarane har og skamrost Fredrik Lundins Overdrive. Hans tolkingar av Leadbelly er noko av det sterkaste som dansk jazz har å by på for tida, og norske Per Jørgensen er ein krumtapp i bandet. Hans tolking av «Goodnight, Irene» er sensasjonell, sier Mossafinn i sin pressemelding.

I tillegg til de musikalske stevnemøtene mellom Brazz Bros og engelske Kathryn Tickell, samt jazz/rap-forbrødringen mellom Spetakkel og Arve Henriksen & co, skal bluesartisten Olav Undeland møte fiolinvirtuosen Ola Kvernberg, mens Cato Salsa Experience fører videre det vellykkede Kongsberg-samarbeidet med trioen The Thing. Voss idrettshall vil dessuten nok være fylt til siste plass når Odd Nordstoga Band inviterer til konsert med Real Ones og Fliflet/ Hamre Energifiorsyning – et konsertsamarbeid som er eksklusivt for Vossa Jazz.

Folkemusikk i møte med jazz er en viktig del av Vossa Jazz-sjela, og festivalledelsen er godt fornøyde med den biten også i år.

— Den bretonske vokalisten Annie Ebrel møter den italiensk bassisten Riccardo del Fra, og søt musikk oppstår på meir enn ein måte. Her heime skriv Berit Opheim magisk musikk for tida. Samarbeidet med Nils Økland og Bjørn Kjellemyr er rett og slett eit av Noregs beste kammerensemble – uansett sjanger. Kirsten Bråten Berg og svenske Lena Willemark samarbeider med den danske perkusjonisten Marilyn Mazur, og til Vossa Jazz kjem dei med rykande fersk CD i kofferten. Lena Willemark får med seg sine landsmenn Per Gudmundsson og Ale Möller til kyrkjekonserten.

Dra Pao på Vossa Jazz byr lørdag på en het natt i følge med Casiokids & The Nigerian Bolsjeviks, Sternklang, Chilinuts og skarock-sensasjonen frå Trondheim, Hopalong Knut.

Bjørn Berge er også klar for Vossa Jazz. Det er også zydeco-kongen CJ Chenier & The Red Hot Louisiana Band, og endelig skal festivalpublikummet få et etterlengtet gjenhør med Ytre Suløens jazzensemble.

— Bandjazzen er sterkt tilstades med Kniv & Taffel-konsert og eit spesialprosjekt leia av Ole Hamre. Det blir gateparade og verkstader, forteller Mossafinn. – For dei vaksne blir det vokalseminar med Kirsten Bråten Berg og Lena Willemark. Den Stavanger-baserte biletkunstnaren Stanley Stornes har laga årets plakat og er klar for festivalutstilling. Galleri Voss kan skilta med to utstillarar, Johanne Marie Hansen-Krone og Marta Nerhus.

Så gjenstår det vel bare å nevne at Kobert tyvstarter Vossa Jazz torsdag 17. mars, og at billettene er i salg hos Billettservice fra tirsdag 18. januar. Ytterligere informasjon vil fortløpende dukke opp på http://www.vossajazz.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev