Maria Kannegård Trio

Vinterjazz med stor finale i Oslo i helgen

Festivalen Vinterjazz avsluttes lørdag 5. og søndag 6.februar med jazz i stor størrelse når Cosmopolite presenterer Trondheim Jazzorkester og Østnorsk Storbandforening presenterer Norske Store Orkester for Jazz på Blå. Publikum i Oslo har denne helga en enestående mulighet til å høre 30 av landets fremste utøvere presentere ny norsk musikk i stort format. Her er programmet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Som musiker og komponist lager Maria Kannegaard noe av det mest egenartede innen norsk jazzmusikk idag, lyder omtalen fra Vinterjazz. Kannegaards komposisjoner er rytmisk intrikateog underfundige, vare og vakre. Hennes finurlige spill og komposisjoner har fascinert et stort publikum, og ikledd Eirik Hegdals arrangementer har Kannegaards komposisjoner fått en ny dimensjon. Hegdal er kjent forsine særegne og iørefallende komposisjoner og arrangementer for blant andre Dingobats og Trondheim Jazzorkester.

Helge Sunde har komponert moderne kunstmusikk både for symfoniorkestrene og for samtidsensembler som BIT 20 og Oslo Sinfonietta. Vinterjazz antyder at Sundes jazz i stort format rett og slett holder verdensklasse. Helge Sunde er selv jazzmusiker, musikkarrangør og komponist med forankring både i europeisk kunstmusikktradisjon og i de afrikansk-amerikanske uttrykksformene.

Lørdag 5.februarkl 21:00

Cosmopolite presenterer:
TRONDHEIM JAZZORKESTER med MARIA KANNEGAARD
Trondheim Jazzorkester har de senere åra etablert seg som et av de ledende større jazzensembler i Norge, og gjennom Molde-festivalens ”Artist in residence”-program har de presentert historiske øyeblikk i samspill med Chick Corea og Pat Metheny.Rett før jul utga Midtnorsk jazzsenter den kritikerroste CD-en”Chick Corea and Trondheim Jazz Orchestra – Live in Molde”. Trondheim Jazzorkester hviler ikke på sine laurbær, og kommer til Oslo 5.februar med flunkende nytt materiale; musikk av Maria Kannegaard, bearbeidet og arrangert av Eirik Hegdal.

Søndag 6.februar kl 20:00

Østnorsk Storbandforening presenterer Storbandsøndag på Blå:
NORSKE STORE ORKESTER FOR JAZZ med HELGE SUNDE
Norske Store Orkester for Jazz har eksistert siden 2000 og har vært en sentral arena for komponister og musikere på Østlandet som jobber med og skriver for store ensembler. Gjennom årene har Norske Store fremført ny musikk av og med Marilyn Mazur, Olga Konkova, Frode Fjellheim og Daniel Bingert. Til helgas konsert har orkesteret engasjert Helge Sunde som har skrevet en rekke nye komposisjoner og nye arrangementer av egen musikk spesielt for Norske Stores besetning. Etter den forestående Storbandsøndag på Blå skalker orkesterets 15 medlemmer og Maestro Sunde lukene i Rainbow Studio, og vil ikke bli å høre igjen før Sundes musikk gis ut i løpet av våren.

Trondheim Jazzorkester består for anledningen av kunstnerisk leder og arrangør Eirik Hegdal, komponist Maria Kannegaard samt følgende musikere:

Fiolin/cello: Ola Kvernberg, Fredrik Schøyen
Saksofoner: Espen Reinertsen, John Pål Inderberg, Bjørn Ole Solberg
Trompet: Hayden Powell, Mathias Eick
Trombone: Erik Johannessen
Tuba: Øyvind Engen
Vibrafon/elektronikk: Øyvind Brandtsegg
Piano: Maria Kannegaard
Bass: Ole Morten Vågan
Trommer: Thomas Strønen, Tor Haugerud

Midtnorsk jazzsenter ved Bjørn Willadsen er produsent.

Norske Store Orkester for Jazz er, foruten musikalsk leder Helge Sunde:

Treblås: Nils Jansen, Atle Nymo, Petter Wettre, Børge Are Halvorsen
Trompet og flygelhorn: Frank Brodahl, Eckhard Baur, Anders Eriksson
Trombone: Even Skatrud Andersen, Øyvind Brække, Geir Arne Haugsrud
Piano: Olga Konkova
Gitar: Jens Thoresen
Bass: Per Mathisen
Trommer: Rune Arnesen

Produksjon er ved Anders Eriksson og Frank Brodahl.

Konsertene og CD-produksjon støttes av Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde og Østnorsk jazzsenter

Stillinger

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev