Megatsunami

Nordiske jazzkometer på Skandinavia-turné

Trioen Megatsunami ble dannet våren 2002, og har sin base i Trondheim hvor trioens medlemmer har studert ved jazzlinja på musikkonservatoriet. Klaus Ellerhusen Holm på alt-/barytonsaksofon, Ole Morten Vågan på kontrabass og Ole-Thomas Kolberg på trommer innledet 29. januar en turné til ikke mindre enn 15 scener i Norge, Sverige og Danmark. Megatsunami besøkte blant annet Copenhagen Jazzhouse 1. februar, og dukker opp på Blås Vinterjazz førstkommende søndag.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I fjor sommer ble Megatsunami kåret til ”Young Nordic Jazz Comets 2003” i konkurranse med mange dyktige musikere fra hele Norden. Trioen boltrer seg i både frijazz og akkordbasert musikk. Musikerne henter inspirasjon fra alle mulige – og noen umulige – kanter og nevner i forbifarten både Eric Dolphy, Albert Ayler og Keith Jarrett som inspiratorer.

”Megatsunami” er navnet på en flodbølge som forårsakes av et gigantisk jordskred, for eksempel når en øy kollapser. En slik megatsunami kan komme opp i en høyde på 100 meter, nå hurtighet på linje med en jetmotor, og kan nå opptil 12 km inn over land. Historien viser at megatsunamier er svært sjeldne, men de er ekstremt ødeleggende når de først finner sted. Den siste megatsunamien (som vi kjenner til) fant sted for ca 4000 år siden, på Reunion Island på Madagaskar.

Musikerne i Megatsunami er alle 25 år, har spilt med bl.a. Frode Gjerstad, Ingebrigt Håker Flaten, Hal Galper, Vigleik Storaas, Jan Gunnar Hoff, Jon Russel, Paal Nilssen-Love, og spiller i en rekke profilerte band som The Wizz, Motif, Zanussi 5, Baum m/ Frode Gjerstad, Oslo Fluid og Trondheim jazzorkester.

Klaus Ellerhusen Holm studerer for tiden på Musikkhøgskolen i Stockholm, men er aktiv i mange konstellasjoner både i Trondheim, Stockholm og Oslo. Ole Morten Vågan har gjort seg bemerket som en av de mest lovende unge bassistene her til lands og vant ”Young Nordic Jazz Comets” også i 2001, da med bandet Motif. Ole-Thomas Kolberg har etablert seg som en av de mest sentrale unge trommeslagerne i Trondheimsregionen med sitt energiske og personlige trommespill.

Flodbølgene gjør sin Oslo-konsert på søndag på Blå. Hvis du ikke kan være der, er det altså ti muligheter igjen som fordeler seg slik:

08. feb – Blå, Oslo
11. feb – Glen Miller Café, Stockholm, Sverige
12. feb – Village, Västerås, Sverige
13. feb – Nefertiti , Göteborg, Sverige
14. feb – Brösarp, Skåne, Sverige
24. feb – Kristiansand Jazzklubb, Kristiansand
25. feb – Cirka, Tromsø
26. feb – Sápmusikk – Karasjok Musikklubb, Karasjok
27. feb – Ad Lib Jazzklubb, Bodø
28. feb – Trondheim Jazzforum, Trondheim
02. mars – Bergen Jazzforum, Bergen

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev