Urban Connection

Urban Connection – «French Only»

Spellemannprisvinnerne i Urban Connection har allerede feiret sin nye plate, «French Only», med konsert i Trondheim, men tar gjerne en markering til under Vossa Jazz.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Plata ble spilt inn i Frankrike sommeren 2001, og er å få kjøpt fra og med 23. mars, som også er dagen for deres konsert i Voss.

Urban Connections «French Only» ble spilt inn i Studio La Buissonne i Avignon, Frankrike i juli/august 2001, og var premien de fikk etter å ha vunnet Avignon International Jazzcontest året før. I likhet med den forrige, prisvinnende cden «Urban Connection» er «French Only» svingende og intens, og har allerede fått god respons. Plata inneholder ni låter, hvorav sju er signert bassist Steinar Raknes.

Urban Connection spiller moderne jazz med forankring i 50- og 60-tallets bop, med en frisk og energisk fremførelse. De ble i 1998 kåret til «Årets Unge Jazzmusikere», forløperen til dagens Jazzintro, og har siden den tid spilt på en rekke klubber og festivaler, både i inn- og utland. De har blant annet vært på turné i regi av Moldejazz, der de besøkte flere av de store festivalene i Europa, i tillegg til være Norges bidrag på EBU-festivalen i Tsjekkia, og Norsk jazzforums utsendinger til jazzfestivalen på Færøyene.

Urban Connection har releasekonsert på Ole Bull Akademiet i Voss under Vossa Jazz, lørdag 23. mars.

«French Only» gis ut på Bergland Productions.

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.