Heidi Skjerve Kvartett

Jazzintro på Vossa Jazz

Lanseringsprogrammet Jazzintro tar til under den forestående Vossa Jazz-festivalen, og søndag 24. mars er Fraktgodsen scene for konserter med Jupiter og Heidi Skjerve Kvartett. I alt åtte band skal i ilden under Jazzintro-flagget denne våren.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ut over festivalvåren og -sommeren vil også MaiJazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival presentere to band hver under Jazzintro-vignetten. Av disse åtte gruppene skal så fire plukkes ut til å spille på Moldejazz i juli. Jazzintro er et samarbeid mellom de nevnte fire festivalene, Norsk jazzforum og Rikskonsertene.

Jupiter er en trio bestående av Steinar Sønk Nickelsen (orgel), Håvard Stubø (gitar) og Magnus Forsberg (trommer). Trioen har sin bakgrunn i moderne jazz, men er samtidig åpen for andre uttrykksformer. Dette gjør at bandet har et uttrykk som ligger litt på siden av det man vanligvis forbinder med orgeltrio-jazz. Kombinasjonen av Forsbergs hardsvingende, men lydhøre trommespill, Nickelsens suggerende orgeltoner og Stubøs syngende gitar skaper et ekspressivt musikalsk landskap, med plass til både hardtsvingende groover og dunkelblå stemninger. Viktige stikkord er musikalsk lekenhet, intensitet og spille glede. Bandets repertoar består hovedsakelig av originalkomposisjoner, de aller fleste av Håvard Stubø.

Heidi Skjerve Kvartett består av Heidi Skjerve (vokal), Kjetil Eide (piano), Ole Morten Vågan (bass) og Truls Rønning (trommer). Kvartetten spiller akustisk vokaljazz med utganspunkt i standardrepertoar og egne låter. Det startet høsten 1998, da Heidi Skjerve jammet med Kjetil Eide Trio. Siden har kvartetten forlystet publikum på jazzklubber og festivaler i Midt-Norge. Repertoaret spenner fra Broadway, via Thelonious Monk, Horace Silver og Bill Evans til Cornelis Veeswijk/Jan Johanson. Det siste året har det også falt seg naturlig å spille egne låter, signert Vågan og Skjerve.

Neste runde i Jazzintro finner sted 10. mai på MaiJazz i Stavanger, og presenterer gruppene Solid! og Shining.

Du kan klikke her for en komplett oversikt over årets Jazzintro-band, og ellers også besøke Vossa Jazz på disse sidene.

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.