Sphinx

Sphinx platedebuterer

Det Jazzintro-aktuelle bandet Sphinx er ute med sin første plate , «Speaks the Riddle of the Undisputed Truth», mandag 8. april, og markerer dette samme dag med konsert på Blå i Oslo.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Kvartetten har eksistert siden 2000, og har en innspilling bak seg som ble trykket i et meget begrenset opplag, men som i følge nettsidene til Norsk jazzforum likevel mottok hyggelige tilbakemeldinger fra norske jazzskribenter. En av disse anmeldelsene dukket opp hos nettavisen Puls, der Tor Hammerø meldte: «Både som solister og ensemblemusikanter har de allerede mye på hjertet, og en instrument-kontroll som imponerer voldsomt… Ut av det store intet dukker altså nok en gjeng med svært lovende norske jazzmusikere opp. Ingenting er hyggeligere enn det. Vi lurer bare på hvor de kommer fra og, ikke minst, hvor de går hen. Uansett gleder vi oss til å følge Sphinx i tida som kommer; det kommer garantert til å bli spennende. »

Sphinx har et medlem bosatt i Norge, og resten i England, men til tross for avstanden har kvartetten holdt sammen i over to år, med konsert- og turnévirksomhet både i England og Norge. Gruppa spiller moderne akustisk jazz med stor vekt på improvisasjon, og musikken preges av uredd omgang med diverse stilarter i et uttrykk «som er umiskjennelig Sphinx».

«Speaks the Riddle…» er Sphinx’ reelle debut på platemarkedet, til tross for at kvartetten allerede har en cd bak seg. Denne ble imidlertid aldri utgitt for det jevne publikum, på grunn av meget begrenset opplag. Denne plata mottok likevel lovord fra norske jazzskribenter.

Sphinx spilte tidligere i år på by:Larm i Kristiansand, og skal også spille på Kongsberg Jazzfestival i forbindelse med Jazzintro. I tillegg har bandet, som består av tyre nordmenn og en brite, planlagt en Norgesturné i september.

Medlemmer i Sphinx er Anders Lønne Grønseth (saksofoner, bassklarinett), Dave Skinner (piano), Audun Ellingsen (bass) og Ulrik Ibsen Thorsrud (trommer).

«Speaks the Riddle of the Undisputed Truth» gis ut på Acoustic Records, og det blir releasekonsert på Blå i Oslo mandag 8. april. Mer om årets Jazzintro-band, som i tillegg omfatter Jupiter, Heidi Skjerve Kvartett, Solid!, Shining, Anders Grønseth Organization, Strange Meeting og Bjørn Vidar Solli Band, kan du lese på disse sidene fra Norsk Jazzforum. Lanseringsprogrammet Jazzintro arrangeres av Rikskonsertene, Norsk jazzforum og festivalene Vossa Jazz, MaiJazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz.

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan i en litt annen utgave også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.