Norsk Jazzforum_logo07

Unge jazztalenter på sommerkurs

27. juli-3.august arrangeres Norsk Jazzforum sitt sommerkurs med 67 deltakere.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norsk Jazzforums sommerkurs i jazzimprovisasjon er i gang, på Agder Folkehøgskole i Søgne utenfor Kristiansand. Skolen har i flere år vært vertskap for kurset, som har vært arrangert siden 1979, og Norsk Jazzforum melder at det i år er 67 deltakere ved kurset.

Unge talenter og jazzinteresserte amatører får undervisning i samspill, hovedinstrumentet og jazzteori av årets instruktører: den svenske vokalisten Lina Nyberg, den engelske saksofonisten Iain Ballmy i tillegg til Per Zanussi (bass), Hans Mathisen (gitar) og Håvard Wiik (piano).

Det faglige innholdet bindes sammen av Knut Værnes (gitar), Torgrim Sollid (trompet), Eckhardt Baur (trompet) og Thomas Strønen (trommer), og resultatet av samspillet kan overværes på en utekonsert onsdag 30. juli kl 17.30 på Agder Folkehøgskole.

Kurset er en av de viktigste arenaene for både den generelle tilveksten til miljøet og rekrutteringen til de profesjonelle musikernes rekker. Deltakerne på kurset kommer fra hele landet og er i alle aldre. Noen har ambisjoner om en profesjonell karriere, mens andre vil utvikle hobbyen sin flere skritt videre. De kunstneriske og pedagogiske suksessene gjennom disse årene har vært mange. Dette bekreftes ikke minst av at musikere som Sidsel Endresen, Audun Kleive, Frode Alnæs, Christian Wallumrød, Live Maria Roggen og mange flere har startet sin karriere nettopp her.

Dette i følge Norsk Jazzforum.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev