TrioTrang

Rekordbesøk under Nattjazzen

Nattjazzen i Bergen går nå inn i sin avsluttende periode med konserter med artister som Son Mu, Kaizers Orchestra, Krøyt, Slowpho, Emmerhoff & The Melancholy Babies og Trio Trang. I det festivalen går inn i sin niende dag er det allerede solgt billetter til 25 tusen festivalpublikummere.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Bergen formelig strømmer over av gode musikkarrangement og konserter om dagen. Ikke før er Ole Blues festivalen unnagjort, så setter Nattjazzen, Festspillene i Bergen og Music Factory i gang.

Under uken har norske toppnavn som Håkon Kornstad trio, Jan Garbarek Group, Sidsel Endresen og Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra vært i ilden. Festivalen gir også nok en bekreftelse for at jazzfestivalene, og kanskje med det det moderne jazzuttrykket, har fått utvidet betydning. Ved siden av jazzstjerner som Joe Zawinul Syndicate featuring Maria Joao, Aaly & Ken Vandermark har festivalen også hatt store rockenavn som Kaizers Orchestra og Kent ved siden av lokale Emmerhoff & the Melancholy Babies og Magnet, visesangeren Terje Nilsen og popartistene Bel Canto og Kaada. Ellers har blant andre Veslefrekk, Køhn/Johansen Sekstett, Jan Erik Vold vært blant de opptredende.

— Vi har ikke satset på de største jazzkjendisene, men publikum er interessert i å høre god jazz, sier daglig leder Jon Skjerdal i en kommentar til Nrk.no.

Urban Connection ,Shining, Frode Nymo, Steinar Raknes og Håkon M. Johansen er eksempler på noen av de nyere jazznavnene som også har funnet veien til årets festivalprogram. En festival som har variert fra svingende 50/60-talls bop til moderne friimprovisasjon, vestlandsk omparock og allsangvennlig svensk europopmusikk.

I går var det klart for Big Band Does Frank Sinatra, som i hvert fall bød på høy kjendisfaktor. Det var Bergen Big Band som gikk gjennom Frank Sinatras sangbok forsterket med en rekke sentrale skikkelser på den lokale musikkscenen. Blant de opptredende gjesteartistene finner man Baba Nations Erik Røed, Chocolate Overdose, Magnet og Libidos Even Johansen, Chocolate Overdose-kollega Geir Luedy Andersen og Tor Endresen.

I kveld står ellers Kaizers Orchestra og Fake It Or Leave it på scenen i Røkeriet, mens Noir og islendingene Mezzoforte står for musikken på sardinen. Krøyt får selskap av svenske Fläkskvartetten på Røkeriet i morgen, mens Sverre Gjørvad og Jupiter gjør selskap på sardinen. USF varter opp med Trio Trang.

Lørdagen er den halvt lokale triphop-duoen Slowpho som sammen med Emmerhoff & The Melancholy Babies flagger strilefanen på Sardinen. Røkeriets scene fylles opp av Chipahua og Son Mu.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.