Jam hos Randi Hultin (Foto: Norsk Jazzarkiv/Tore Fredenlund)

Randi Hultins samling donert til Norsk jazzarkiv

Randi Hultins stiftelse donerte i høst hele hennes samling til Norsk jazzarkiv.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Randi Hultin regnes som en sentral institusjon i norsk jazzliv, ”kjent for sitt engasjement som journalist og fotograf og spesielt for sin nære kontakt med, og personlige forhold til, en rekke internasjonale jazzstjerner” i følge Norsk Jazzarkiv.

Hultin døde i mars 2000, og gjennom sitt liv bygde hun opp et omfattende og unikt arkiv av korrespondanse med kjente musikere, gjestebøker, festivalbøker, permer med avisutklipp, konsert- og festivalprogrammer fra hele verden, en fotosamling og et lydarkiv med en stor samling spolebånd med opptak fra de private jamsessions og besøkende musikere.

Denne samlingen er donert til Norsk Jazzarkiv, som har pakket ut og skaffet seg en foreløpig oversikt over innholdet. Vi nevner blant mye annet 228 kassettbånd, 172 spolebånd, 105 smalfilmruller, 135 videokassetter, 32 fotoalbum, 17 nummererte gjestebøker/scrapbøker fra selskaper/jamsessions i Gartnerveien, 64 kassetter/ringpermer med brev/korrespondanse, 33 bøker med utklipp fra avis- og ukebladsartikler og noter.

Tore Fredenlunds fotosamling er digitalisert

I forbindelse med Norsk jazzarkivs 25-års jubileum i 2006 mottok de hele negativarkivet til fotograf Tore Fredenlund. Han er kjent for sine mange flotte fotografier av norske og utenlandske jazzmusikere, konserter og begivenheter på 50-tallet.

Digitaliseringen av fotograf Tore Fredenlunds samling av jazzfotografier fra 50-tallet er nå ferdig. Nasjonalbiblioteket, som har utført arbeidet på oppdrag fra Norsk jazzarkiv, leverte i midten av september i alt 4250 fotografier i høyoppløselig lagringsformat og de samme bildene i et mindre påsynsformat.

Bildene, eller et utvalg, vil deretter bli presentert på internett sammen med arkivets øvrige fotografier, som også digitaliseres i disse dager. Digitaliseringen er gjort mulig gjennom en gave til NJA fra Sparebankstiftelsen.

Les mer om dette og mye annet på jazzarkivets splitter nye nettsider.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev