Moldejazz2007_artistpyramide

Prisdryss på Moldejazz

Moldejazz 2007 er nå over, og arrangøren melder at festivalen ble en stor suksess med godt over 24000 solgte billetter og solid overskudd. Det ble også delt ut en mengde priser og stipender under festivalen.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Radka Toneffs minnepris til Arve Henriksen

Radka Toneffs minnepris ble første gang delt ut i 1993 og har blant annet blitt utdelt til Live Maria Roggen og Solveig Slettahjell. Ideen bak minneprisen er å hedre Radka Toneffs minne og samtidig stimulere den kunstneriske aktiviteten til en fremragende utøver.

Arve Henriksen har arbeidet med et vidt spekter av både nasjonale og internasjonale musikere, inkludert Nils Petter Molvær, Hope Sandoval, The Source og Motorpsycho.

I begrunnelsen for tildelelsen heter det:

«Årets prisvinner har etter avsluttet utdanning på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim i 1989 markert seg som en våre aller mest særpregede jazzutøvere. Han er en av våre musikere med størst internasjonal suksess.»

JazZtipendiat

SpareBank 1 Midt-Norge har – i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter – gått sammen om å videreutvikle det livskraftige jazzmiljøet i landsdelen. SpareBank 1 JazZtipendiat er dermed etablert som den største jazzprisen i Norge, og årets tildeling ble offentliggjort under åpningskonserten på Moldejazz 2007.

Stipendet ble tildelt bandet Kobert med musikerne Ingrid Lode (vokal), Erik Nylander(trommer) og Daniel Formo (orgel). Trioen oppsto på jazzlinja ved NTNU i Trondheim i 2002, og har gjort seg bemerket på jazzfestivaler i Norge og Sverige, samt i deltagelsen i konkurransen «Young Nordic Jazz Comets».

Stipendet er på 250 000 kroner og vil bli delt ut hvert år på Moldejazz. Pengene skal gi mulighet for stipendiaten til å utvikle seg og lage et bestillingsverk sammen med Trondheim Jazzorkester, som skal urframføres på Moldejazz påfølgende år.

Sparebank 1 Jazztalent 2007

Gitaristen Stian Westerhus mottok før konsertene med Elvis Costello og Steely Dan, Sparebank 1 Jazztalent 2007. Prisen deles ut av Sparebank 1 Romsdals Fellesbank og er på 50 000 kroner. Den skal deles ut til et jazztalent fra Midt-Norge, og ble første gang delt ut i 2005.

Molderose til to

To dyktige slitere på Moldejazz gjennom mange år, pressesjef Torbjørn Haugen og konferansier/skuespiller Anitra Eriksen, ble torsdag tildelt utmerkelsen Molderosen. Molderosen deles ut hvert år til en person som har bidratt spesielt for festvalen, og ble føste gang utdelt i 1967. Årets Molderoser er nummer 54 og 55 i rekken.

Dette i følge Norsk jazzforum.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev