Macy Gray

– Nattjazzen i rute

I morgen åpner Nattjazz i Bergen, og jazzsjef Jon Skjerdal melder om godt billettsalg og positiv stemning i vestlandshovedstaden – dagen før dagen. Trekkplaster er Macy Gray, men hovedfokus ligger på ung norsk og europeisk jazz.

Kalender

–Festivalen går veldig bra på alle måter, vi er begeistret for at vi selger såpass godt. Slik det ser ut nå, kan vi håpe på tangering av fjorårets rekordsalg, med over 30.000 besøkende, sier jazzsjef Jon Skjerdal.

Dagen før dagen er nesten 50% av budsjettert billettsalg revet vekk.

Nattjazz presenterer i år 100 konserter over 11 netter. Det er soul-divaen Macy Gray som trekker det største publikummet. Verdensstjernen gjør sin eneste konsert i Norge på Nattjazz. -Salget er i rute, men det er fortsatt billetter igjen, sier Skjerdal.

Men til tross for Macy Grays tyngde, domineres Nattjazz-programmet av ung norsk og europeisk jazz. Nattjazz har etterhvert blitt anerkjent som et viktig møtested for den internasjonale jazzscenen, og responsen på årets festival har vært formidabel. 40 utenlandske journalister og bransjefolk rapporterer fra årets Nattjazz, fra USA i vest til Japan i øst. Både tunge medieinstitusjoner som BBC, Financial Times, Seattle Times og Frankfurter Allgemeine Zeitung, og mindre jazzmagasiner og nisjeblad vil frekventere Nattjazzscenene.

Festivalen har på kort tid blitt en døråpner for et internasjonalt gjennombrudd for nye norske artister, og sikrer at Bergen blir nevnt i sammenhenger der spennende kulturbyer hører hjemme, heter det fra Begen.

–Det er lett å glemme den fabelaktige kvaliteten på den norske jazzscenen. Den sterke interessen fra utlandet er en øyeåpner for mange. Også for oss som arbeider med jazzfestival til daglig, avslutter Skjerdal.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev