Macy Gray

– Nattjazzen i rute

I morgen åpner Nattjazz i Bergen, og jazzsjef Jon Skjerdal melder om godt billettsalg og positiv stemning i vestlandshovedstaden – dagen før dagen. Trekkplaster er Macy Gray, men hovedfokus ligger på ung norsk og europeisk jazz.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

–Festivalen går veldig bra på alle måter, vi er begeistret for at vi selger såpass godt. Slik det ser ut nå, kan vi håpe på tangering av fjorårets rekordsalg, med over 30.000 besøkende, sier jazzsjef Jon Skjerdal.

Dagen før dagen er nesten 50% av budsjettert billettsalg revet vekk.

Nattjazz presenterer i år 100 konserter over 11 netter. Det er soul-divaen Macy Gray som trekker det største publikummet. Verdensstjernen gjør sin eneste konsert i Norge på Nattjazz. -Salget er i rute, men det er fortsatt billetter igjen, sier Skjerdal.

Men til tross for Macy Grays tyngde, domineres Nattjazz-programmet av ung norsk og europeisk jazz. Nattjazz har etterhvert blitt anerkjent som et viktig møtested for den internasjonale jazzscenen, og responsen på årets festival har vært formidabel. 40 utenlandske journalister og bransjefolk rapporterer fra årets Nattjazz, fra USA i vest til Japan i øst. Både tunge medieinstitusjoner som BBC, Financial Times, Seattle Times og Frankfurter Allgemeine Zeitung, og mindre jazzmagasiner og nisjeblad vil frekventere Nattjazzscenene.

Festivalen har på kort tid blitt en døråpner for et internasjonalt gjennombrudd for nye norske artister, og sikrer at Bergen blir nevnt i sammenhenger der spennende kulturbyer hører hjemme, heter det fra Begen.

–Det er lett å glemme den fabelaktige kvaliteten på den norske jazzscenen. Den sterke interessen fra utlandet er en øyeåpner for mange. Også for oss som arbeider med jazzfestival til daglig, avslutter Skjerdal.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev