240608

Beatpoesi og jazz

Axel Jensen Dagene går av stabelen i Kristiansand fredag 20. og lørdag 21. oktober. Som en del av dette urfremføres forestillingen «A hungry dog bites a bone» på Caledonien Hall, der norske kunstnere setter et moderne, musikalsk fokus på beat-legender som Jack Kerouac , Allen Ginsberg og William Burroughs.

Kalender

Evenementet har fått navnet «A hungry dog bites a dry bone», og er en forestilling som gir en nåtidig tolkning av 50-tallets grensesprengende beatpoesi og jazz .

Publikum vil få oppleve zenbuddhisme-inspirerte tekster av bl.a Jack Kerouac , Allen Ginsberg, William Burroughs og Gary Snyder i en regi av funky jazz, rap og hip hop.

Selv om forestillingen baserer seg på sterke kunstneriske strømninger fra 50-tallet skal den ikke være nostalgisk eller romantisk, snarere tvert imot.

Det tas i bruk lysdesign og moderne datagrafikk for å understreke og gi tolkninger av tekstmaterialet.

Medvirkende er Jarle Bernhoft (stemme), Sigurd Køhn (sax), Håvard Wiik (piano), Harald Johnsen (bass) og Per Oddvar Johansen (trommer).

Ide og opplegg er ved Heidi Køhn og Sigurd Køhn, mens den koseptuelle regien er ved Heidi Køhn og poeten Terje Dragseth. Stian Wærenskiold har stått for design av lys, mens Torbjørn Ljunggren har utført datagrafikken. Produsent er Erling Johansen.

Kristiansand knyttes naturlig til Beatpoesi og jazz ved at man i Kristiansand finner verdens største samling kunst fra beat-perioden, noe som bl.a. synliggjøres i boken «På sporet av beat-bohemene» av Gerd Hennum om kristiansands-legen Reidar Wennesland og hans virke i San Fransisco på 50-tallet. Dette har inspirert initiativtagerne til å urfremføre forestillingen i Kristiansand under Axel Jensen Dagene.

For ytterligere informasjon: kontakt Heidi og Sigurd Køhn på mobiltelefon 913 94726 eller Erling Johansen på 922 56225.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.