Hariprasad Chaurasia

Ønsker flerkulturell musikkskole

Onsdag 5. september spiller den verdensberømte indiske fløytisten Hariprasad Chaurasia på Cosmopolite i Oslo. Han har tidligere spilt med Jan Garbarek og John McLaughlin, og på sikt håper organisasjonen Samspill at Chaurasia kan danne ryggraden i en flerkulturell norsk musikkskole. Selv ser de seg nødt til å legge ned, for å jobbe prosjektorientert.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I tillegg til konserten er det mulig å melde seg på en fire dager lang workshop med Hariprasad Chaurasia og tablas-spilleren Subhankar Banerjee fra og med lørdag 1. september. Initiativtaker Javid Afsari Rad håper på rundt ti profesjonelle deltakere, og forteller at han har håp om at dette bare blir begynnelsen.

– Chaurasia er en kulturpersonlighet som har deltatt på utallige samarbeidsprosjekter og som er veldig opptatt av å spre sitt budskap og sine kunnskaper. Han underviser over hele verden, og han har sagt seg villig til å komme tilbake til Norge på årlig basis. På sikt håper vi å kunne etablere en flerkulturell musikkskole i samarbeid med andre institusjoner, der workshops med Chaurasia og andre musikere kan spille en viktig rolle, forteller Rad, som også deltar på konserten med gruppa Karvan.

Karvan består av Rad på santour, Abdulrahman Surizehi på benjo og tablas-spilleren Jai Shankar Sahajpal. Rad håper at konserten på Cosmopolite kan avsluttes med et musikalsk møte mellom Karvans persiske musikk og Chaurasias indiske toner. I tillegg kommer den persiske tombak-spilleren Behnam Samani fra hjemlandet Tyskland.

Under kan du lese Samspills pressemelding om Chaurasia. Er du interessert i å delta på workshopen, kan du kontakte Samspill.

Pandit Hariprasad Chaurasia er internasjonalt kjent som den største mester på den indiske bambusfløyten Bansuri. Han har mottatt en rette utmerkelser for sitt virke som kunstner og tradisjonsbærer. Hans musikalske virke er en sjelden kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Hans teknikk har gitt den nord-indiske fløyta et nytt «sound» som inspirerer musikere over hele verden. Han har bidratt i utallige utviklingsprosjekter med musikere fra mange musikk- kulturer og sjangre. Han underviser blant annet ved Musikkonservatoriet i Rotterdam og har samarbeidet med musikere som Jan Garbarek og John MacLaughlin.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.