FB event (1)

FolkemusikkPØBB på Asylet

Torill Aasegg, som var vinner av fele klasse A under årets Landskappleik, spiller på Asylet i Oslo torsdag 29. november. Den 28 gamle felespilleren kan alt se tilbake på en rikholdig karriere.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Torill Aasegg er født i 1973, og kommer fra Byneset ved Trondheim. Hun har i mange år vært aktiv innen kulturlivet og særlig hva angår folkemusikk og folkedans. Dette har ført til en rekke oppdrag både her i landet og i utlandet. Blant annet har hun jobbet som entertainer i den norske paviljongen på EPCOT-sentret i Walt Disney World, og var også med på både OL og Paralympics på Lillehammer. Hun har videre opptrådt i land som Irak, Tsjekkoslovakia, Irland, Russland og Japan, samt Norden. I 1994 engasjerte NRK henne til å medvirke under Euromusica.

Her i landet har Aasegg flere ganger vært instruktør på felekurs. Bak seg har hun et utrolig stort antall kappleikprestasjoner, og mange av disse er topp-plasseringer. For tiden studerer hun ved Spelemanns- og kvedarskulen på Ole Bull Akademiet på Voss. Der tar hus spesielt for seg folkemusikken på Fosen. I fjor sommer gav hun ut en CD med tradisjonsmusikk fra Fosen som heter «Ytre strøk».

Med seg på konserten har hun Terje Rusten, som skal spille sammen med henne på noen av slåttene. Terje Rustenkommer fra Heidal i Gudbrandsdalen og spiller trekkspill.

Asylet har adresse Grønland 28, og er høstens arena for alle FolkemusikkPØBBENE. Billetter til konserten koster kroner 60,-.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.