Jar Skoles Strykeorkester

FolkemusikkPØBB på Asylet

Torill Aasegg, som var vinner av fele klasse A under årets Landskappleik, spiller på Asylet i Oslo torsdag 29. november. Den 28 gamle felespilleren kan alt se tilbake på en rikholdig karriere.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Torill Aasegg er født i 1973, og kommer fra Byneset ved Trondheim. Hun har i mange år vært aktiv innen kulturlivet og særlig hva angår folkemusikk og folkedans. Dette har ført til en rekke oppdrag både her i landet og i utlandet. Blant annet har hun jobbet som entertainer i den norske paviljongen på EPCOT-sentret i Walt Disney World, og var også med på både OL og Paralympics på Lillehammer. Hun har videre opptrådt i land som Irak, Tsjekkoslovakia, Irland, Russland og Japan, samt Norden. I 1994 engasjerte NRK henne til å medvirke under Euromusica.

Her i landet har Aasegg flere ganger vært instruktør på felekurs. Bak seg har hun et utrolig stort antall kappleikprestasjoner, og mange av disse er topp-plasseringer. For tiden studerer hun ved Spelemanns- og kvedarskulen på Ole Bull Akademiet på Voss. Der tar hus spesielt for seg folkemusikken på Fosen. I fjor sommer gav hun ut en CD med tradisjonsmusikk fra Fosen som heter «Ytre strøk».

Med seg på konserten har hun Terje Rusten, som skal spille sammen med henne på noen av slåttene. Terje Rustenkommer fra Heidal i Gudbrandsdalen og spiller trekkspill.

Asylet har adresse Grønland 28, og er høstens arena for alle FolkemusikkPØBBENE. Billetter til konserten koster kroner 60,-.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev