Mattisgard/Røine_2 (Foto: Annette Winkelmann, talik.no)

Folk på Majorstua

I kveld samles folkemusikere – og interesserte – på Majorstua i Oslo. NMH arrangerer konsert med folkemusikkstudentene, mens Trigger holder temakveld for folkemusikere. Etterpå blir det konsert med Mattisgard & Røine, og til slutt ryddes det plass for en real folkemusikk-jam. Alt skjer på Chateau Neuf i kveld.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kvelden starter med at Norges musikkhøgskole arrangerer onsdagskonsert med folkemusikkstudentene. Det skjer kl. 18.00 i Levinsalen.

Trigger folkemusikk
Norsk Folkemusikk og Danselag og Musikernes Fellesorganisasjon ved seminaret/workshopen Trigger arrangerer temakveld om å være folkemusiker i 2006.

«Trigger Folkemusikk» kalles dette kurset i bransjekunnskap.

Trigger skriver blant annet: – Folkelarm er over, og forhåpentlig står speleoppdraga i kø. Men musikarlivet er meir enn kunstnarleg aktivitet og utvikling, fine låtar og nye slåttar. Å leva av musikken krev også eit minimum av administrering, og mange spelemenn og musikantar er lite glade i papirarbeid. Det er mykje som kan gå bra, men det er også ganske mykje som kan gå skeis. Det er ein trong marknad, mange haukar og ein del djupe fallgruver der ute. Og alle treng ikkje gjera dei same feila. Vi veit at dei artistane som tar tak i sin eigen karriere, også når det gjeld organiseringa, ofte er dei som er mest vellukka.

Det blir innledninger og spørsmål/svar med musikerne Kirsten Bråten Berg og Synnøve Bjørset, med Marit Karlsen (Trust Me records) og Renée Rasmussen fra Mfo.

Mattisgard | Røine + jam
Norsk folkemusikkformidling presenterer månedens artist for oktober.

Det skjer i bokkafeen på Chateau Neuf kl. 21.30, og det er Mattisgard | Røine som er oktoberartisten i Norsk folkemusikkatalog.

Fra klokken 22.00 er det folkemusikk-jam i regi av folkemusikkstudentene på musikkhøyskolen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev