Simen Korneliussen, festivalsjef for Vill Vill Vest i Bergen (Foto: August Fossmark)

VILL VILL VEST 2020 er avlyst

– Situasjonen i Bergen er nå så kritisk at vi ikke finner det forsvarlig å invitere artister, gjester og publikum fra hele Norge, sier festivalsjef Simen Korneliussen.

Kalender

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

– Det er med tungt hjerte at vi må avlyse Vill Vill Vest 2020 på grunn av korona-situasjonen i Norge og spesielt i Bergen. Dette er fryktelig leit, men vi ønsker å arrangere en trygg, fin og god festival, noe den nåværende situasjonen gjør svært vanskelig. Smittepresset er rett og slett for høyt.

Det sier festivalsjef for Vill Vill Vest, Simen Korneliussen, i en pressemelding fredag formiddag.

Etter den siste tidens oppblomstring av smitte i Bergen, la Bergen kommune 8. september fram nye smittevernstiltak. Blant disse er en begrensning på antall publikummere på arrangementer til 50 personer. Tiltakene gjelder i første omgang for ti dager, men kan forlenges. Vill Vill Vest skulle etter planen ha blitt arrangert få dager etter tiltaksperioden.

– Usikkerhet rundt videre tiltak og utviklingen gjør at vi regner det som uforsvarlig å skulle invitere gjester og artister fra i og utenfor Bergen til flere dager med festival. Ikke minst gjelder det alle de som arbeider med arrangering og avvikling av festivaldagene, forteller Korneliussen.

– Det har kommet mye kritikk fra musikk- og kulturmiljøet ikke bare i Bergen men også fra nasjonalt hold til Bergen kommunes tiltak, blant annet fra Creo. Hva tenker du om de siste restriksjonene og konsekvensene de har for kulturaktører i Bergen?
– Dette er en todelt sak, sier Simen Korneliussen til Ballade.no. – For det første er det forferdelig synd at det er kulturbransjen som rammes hardest hver gang. Vi er flinkest i klassen på smittevern, håndtering av frivillige og publikum og så videre. Så jeg forstår kritikken. Men på den annen side er det sånn at når bunnlinjen handler om å få ned smittetallene, så var vi tvunget til å avlyse. Det er veldig viktig for oss å planlegge en festival som er trygg. Vi er en festival, og festivaler har i sin natur at folk er samlet over flere dager, i motsetning til et teaterbesøk der en kan sitte tre meter fra hverandre over en kort tidsperiode. Så jeg forstår at det er nødvendig. Slik situasjonen er nå måtte vi bare avlyse.

LES OGSÅ: Cruise og svenskehandel knekker kulturbransjen

– Både konferansen og showcase-festivalen er planlagt med en rekke folk som er tilreisende fra rundt om i Norge. Slik situasjonen har utviklet seg i Bergen er det verken mulig eller forsvarlig å gjennomføre, sier Vegard Moberg, daglig leder i Brak, som er produsent for konferansedelen av Vill Vill Vest.

– Gjennom hele pandemien har vi jobbet for å lage en festival og en konferanse som både er og føles trygg. Situasjonen i Bergen er nå så kritisk at vi ikke finner det forsvarlig å invitere artister, gjester og publikum fra hele Norge. Det er leit å skulle avlyse nå, spesielt fordi så mange har lagt ned så mye arbeid i festivalen, men vi lover å komme sterkt tilbake i 2021, sier Korneliussen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev