Unge Venstre_logo

Unge Venstre og MFO i ny batalje

DEBATT: Unge Venstre hevder at Arnfinn Bjerkestrand i MFO vil politianmelde partiet. – Jeg er sjokkert over at Bjerkestrand synker ned på et slikt lavmål i sin argumentasjon, sier Jonas S. Eilertsen i UV. Bjerkestrand kontrer: – Nå er det Unge Venstre som har sunket ned på et nytt lavmål.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Bjørn Hammershaug

Arnfinn Bjerkestrand i Musikernes Fellesorganisasjon truer med å anmelde Unge Venstre, fordi UV er for fri fildeling, hevder partiet i dag.

— Jeg er sjokkert over at Bjerkestrand synker ned på et slikt lavmål i sin argumentasjon. Han klarer ikke å ta UV med saklige argumenter, og svarer i stedet for med å angripe ytringsfriheten, sier sentralstyremedlem i Unge Venstre, Jonas Stein Eilertsen.

Partiet reagerer på et sitat fra dagens BA, der Bjerkestrand sier: «Vi vurderer å politianmelde Unge Venstre, som nettopp gikk inn for å legalisere piratkopiering på en blogg».

— Den eneste grunnen til at han vil politianmelde oss, er at han er uenig en av våre ytringer. Har han ingen saklige argumenter mot fildeling? Han vil med andre ord frata ytringsfriheten til mennesker som ønsker å ytre seg for fri fildeling. Det er sjokkerende. Politianmeldelse for en ytring man er uenig med, hører ikke hjemme i et liberalt demokrati, sier Eilertsen.

Nytt lavmål

— Nå er det Unge Venstre som har sunket ned på et nytt lavmål i denne debatten, kontrer Bjerkestrand til Ballade nå i dag.

— Det som er nytt i denne saken er at leder i Unge Venstre, Lars Henrik Michelsen, sier ”ja, vi er for piratkopiering”. Da krysser de en grense her. De oppfordrer med andre ord til ulovligheter – og det kaller jeg et lavmål, sier Bjerkestrand med ettertrykk.

— Vi har prøvd å komme Unge Venstre i møte med alle virkemidler; saklige argumenter, politisk arbeid, for å få de til å endre sitt syn. Dette er en enormt viktig sak, ikke bare for musikkbransjen, men for hele kunstnerstanden. Det er snakk om opphavsrettens vesen og ånd.

Men vil du politanmelde Unge Venstre?

— Det blir en vurdering vi må gjøre. Poenget her var å rope et skikkelig varsku.

Vil ha en åpen debatt

Unge Venstre hevder at dette ikke er første gang partiets motstandere vil tilsidesette ”grunnleggende prinsipper for vårt demokrati”.

— Hvorfor kan de ikke ta en åpen og ærlig debatt rundt temaet? Ser ikke bransjen at dagens lovgivning gjør hele generasjoner til kriminelle? De burde slutte å angripe rettstaten og grunnleggende menneskerettigheter og heller fokusere på fremtida, sier sentralstyremedlem Eilertsen, som avslutter med å oppmuntre til innhenting, utnytting, videreforedling og spredning av all kultur til ikke-kommersielle formål.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev