Trikkestallen i Trondheim

Trondheim: Øvingsrom i julegave

Mens Oslo fremdeles venter på Schous, åpner Trondheim neste uke 16 spiller nye øvingsrom i den gamle Trikkestallen på Voldsmindet. Fra 20. desember kan 45 band øve døgnet rundt i strøkne omgivelser.

Kalender

Av Knut Steen

20. desember 2006 er prosjekt Trikkestallen Loftet i Trondheim endelig klart for storinnrykk av band og artister som sårt trenger øvelokaler. Målgruppen er er sjangeruavhengig, men defineres som semi-profesjonelle band, med tilhold i Trøndelagsfylkene.

16 rom, 45 band
Allerede nå står 80 band på venteliste til de 16 øvingsrommene, som skal være så godt lydisolert at ingen forstyrrer hverandre. Ett av rommene blir et såkalt fleksirom, som ikke skal leies ut på fast basis. De resterende 15 blir belagt av til sammen 45 band fra dag én.

— Det har vært veldig stor pågang, vi regner med anda mer nå som vi går ut offentlig, sier prosjektleder Anita Overelv ved kulturetaten i Trondheim:

Dugnadsband får først
— Så langt har vi ikke annonsert i det hele tatt, rekrutteringen har gått av seg selv. De bandene som var med på dugnad for to år siden, er de eneste som er garantert plass, men det blir sikkert åpninger etter hvert. Dynamikken i bandverden tilsier jo at noen faller fra mens flere kommer til, sier Overelv til Ballade i dag.

Prosjektet er eid og initiert av Trondheim kommune. Det har en investeringskostand på 12,5 millioner kroner hovedsakelig finansiert av Trondheim kommune. Øvrige viktige bidragsytere er Musikkverkstedsordningen (MVO) 1,7 millioner, Norsk kulturråd 1,0 millioner og Sør – Trøndelag Fylke med 0,9 millioner.

Roser kommunen og MVO
Ideen kan spores helt tilbake til høsten 2001, da det ble ytret ønske om å få bygget øvelokaler på Loftet i Trikkestallen Skatehall. Trikkestallen Loftet er unikt og har igjennom hele prosjektperioden fått stor nasjonal oppmerksomhet.

— Det var da som nå, stor mangel på øvelokaler for band i Trondheim. Trondheim kommune har med prosjekt Loftet bidratt til en økning av antall og kvalitet på øvelokaler. Musikkverkstedordningen, som er en sentral bidragsyter og viktig samarbeidspartner, er av stor betydning for helheten i prosjektet, sier Overelv, som samtidig inviterer til nøkkelovertakelse onsdag 20. desember på Trikkestallen.

Derfra er det all grunn til å forvente stor trafikk:

Hvert av bandene får utdelt nøkkelkort som går til ”deres” øvingsrom, ellers har de ikke tilgang til andre steder, bortsett fra toalettene. Så lange vi klarer å holde oss innenfor norsk lov i forhold til lydforurensing, regner vi med å holde åpent 24 timer i døgnet, syv dager i uken, avslutter Overelv.

Trikkestallen ligger i Mellomveien 32 i Trondheim. Ordfører Rita Ottervik vil stå for åpningen av Trikkestallen, mens Eirik Bleikesaune står for underholdningen. Ellers fristes det med Pepperkaker og julebrus.
Nysgjerrige kan lese mer om Trikkestallen-prosjektet på denne lenken.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev