Fra korpsfestivalen i Bergen 2018 (Foto: Norges Musikkorps Forbund)

TONO og Norsk musikkråd viderefører avtale

TONO og Norsk musikkråd er enige, og 4370 utøverlag har avtale som regulerer framføring av musikk.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

TONO og Norsk musikkråd (NMR) har videreført avtalen som regulerer fremføringer av musikk TONO forvalter hos i alt 4370 utøverlag tilhørende 15 av NMRs medlemsorganisasjoner, skriver TONO i en pressemelding. Avtalen gjelder for inntil to år, fra 1. januar 2020 til 31. desember 2021.

Avtalen regulerer retten til fremføring av de musikkverk TONO forvalter samt lagenes betaling til TONO for dette. Avtalen omfatter kun fremføring av musikk på konserter som arrangeres av utøverlagene selv. Den omfatter dermed ikke de konserter hvor de engasjeres av andre arrangører – i slike tilfeller må arrangørene få tillatelse fra TONO på ordinært vis.

– Vi er tilfredse med å ha blitt enige om denne avtalen. Den regulerer et forholdsvis stort volum av konserter, og gir dermed forutsigbarhet for både TONO og utøverlagene. Samtidig gir en rammeavtale som dette store gevinster når det gjelder tid og ressurser brukt på administreringen av fakturerings- og rapporteringsarbeidet, sier forhandlingsdirektør i TONO, Geir Gaarder.

Avtalen letter rapporteringsarbeidet for Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner, forteller Bjarne Dæhlie, generalsekretær i Norsk musikkråd:
– Rammeavtalen med TONO bidrar til at utøverlag som kor, korps og orkestre kan spille så mange konserter de makter innenfor begrensningene i avtalen, og slipper dermed å søke tillatelse i hvert enkelt tilfelle. Det er viktig at lagene fyller ut musikkrapporter etter hver konsert, for å bidra til at vederlaget som er betalt når frem til riktig opphaver.

Disse organisasjonene er omfattet av den nye avtalen:
Dissimilis Norge, FolkOrg, Korpsnett Norge, Norges Kirkesangforbund, Norges Korforbund, Norges Musikkorps Forbund, Norsk Jazzforum, Norsk Munnspillforum, Norges Sangerforbund, Norges Sangerforum, Norsk Viseforum, Norske Symfoniorkestres Landsforbund, Pascal Norge, Ung i Kor og Ung Kirkesang.

nettsidene til Norsk musikkråd finner du mer informasjon om avtalen.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this