Illustrasjonsbilde, stipendpenger (Foto: Kristian Dugstad / TONO)

Rekordmange får stipend fra TONO

Aldri før har TONO delt ut en så stor stipendpott til så mange. Alle søkere som er innvilget stipend skal etter planen få pengene utbetalt i dag, onsdag 20. mai.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Årets stipendpott på 15,2 millioner kroner er delt ut til totalt 802 TONO-medlemmer, melder TONO på sine hjemmesider. I en e-post til Ballade kommenterer kommunikasjonssjef Willy Martinsen at potten er en rekordsum, delt ut til rekordmange, og at «100 000-nivået og 50 000-nivået ble droppet for å kunne dele ut 25 000 til flest mulig søkere».

Summen på totalt 15,2 millioner er i år fordelt på 802 stipender, hvor 558 er TONO-stipender og 244 Unge talenter-stipender. Om Unge talenter-stipendet melder TONO at
kr 360 000 av denne stipendpotten er bevilget av NOPA, og at det på samme måte som for hovedstipendet ble ansett riktig «å legge en solidaritetsprofil til grunn», og tildele flest mulig stipender.

Alle stipendene vil etter planen bli utbetalt til mottakerne i dag, onsdag 20. mai.

Stipendkomiteen har i år bestått av Morten Lorentzen og Tonje Unstad fra NOPA, Kari Beate Tandberg og Jon Øivind Næss fra Norsk Komponistforening, Kaja Gunnufsen og Ole Børud fra de uavhengige, og Steinar Fjeld fra Musikkforleggerne.

Les mer om stipendet og om hvem som har mottatt det på TONOs hjemmesider.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev