Musikmesse Frankfurt - MICs stand

Rapport fra Musikkmesse Frankfurt 2005

Musikmesse Frankfurt åpnet sine dører onsdag. På en stor stand midt i en av messehallene finner man norske forlag, Norsk Musikksamling ved Nasjonalbiblioteket og Musikkinformasjonssenteret. Her finner man også det tyske forlaget Polyhymnia, som er distributør for flere av de norske forlagene.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Av Hilde Holbæk-Hanssen

Standen utstiller store mengder med norske noteutgivelser for alle instrumentkombinasjoner. Norge er Nordens største eksportør av kirkemusikk, og det er stor interesse for denne genren.

Her har særlig forlagene Cantando, Norsk Musikforlag og Lyche markert seg. Musikk for blåseorkester er også svært ettertraktet og utgivelsene til Norsk Noteservice vekker stor interesse.

Det samme gjør solomusikk for ulike instrumenter, noe Musikk-Huset har spesialisert seg på.

Men det dreier seg ikke bare om noter. Standen får stadig besøk av spesialister innen ulike fagfelt, som ønsker kontakter i Norge. Det kan være datafirma som tilbyr digital overføring av noter eller lyd, tidsskrifter innen ulike musikalske fagområder, utenlandske forlag som ønsker å utgi norsk musikk osv. Det kan være dirigenter, musikere og musikkpedagoger på jakt etter nytt repertoire.

Med musikkfaglig kompetanse fra både MIC og Nasjonalbiblioteket får besøkende med behov for informasjon rik anledning til å bli oppdatert om både eldre og nyere norsk musikk.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev