Penger (Foto: Ukjent)

Noen som vil ha fond-penger?

For den som går med vyer om å realisere et musikk-prosjekt, kan de mange støttefondene som finnes være en kjærkommen hjelp til en ofte slunken kunstner-lommebok. Men skal man stikke seg ut blant de andre sultne og ambisiøse, er det greit å vite hvordan «den gode søknaden» bør se ut. I den anledning arrangerer GramArt fondsøker-kurs i Oslo den 28. november.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Drømmer du om et konkret prosjekt, men mangler finansiering?

Hvert år deler staten og private ut pengestøtte til prosjekter som turneer – støtte, reisestøtte og CD/ video – innspillings til mange norske musikere, band og artister. Som regel er det en masse søknader og lite penger, og konkurransen blir naturlig nok hard om de midlene som er tilgjengelig.

Hva skal til for at din søknad synes i mengden? Hva bør man vektlegge i en søknad? Hvor mye midler kan man forvente seg? Hva bør man unngå å skrive?

Dette er noen av spørsmålene som vil bli besvart på GramArts fondssøkerkurs.

Kurset holdes av Pål Fidjestøl som også er kursleder i Norsk Rockforbund og tidligere daglig leder for bookingbyrået TikTak as (Ralph Myerz, Magnet, Enslaved m.m.).

Før dette startet og ledet han organisasjonen BRAK (Bergens rock-aktører), som bl.a. genererte over 6 mill. til Bergens musikkmiljø i forkant av Kulturby Bergen 2000. Han var også medforfatter av landets første kommunale handlingsplan for rytmisk musikk, hvor Bergen kommune forpliktet seg til å støtte det lokale musikkmiljøet med 12 mill. over en 5-års periode. Pål er i dag enhetsleder i kulturavdelingen i Skien kommune.

I tillegg vil det være representanter fra Fond For Lyd og Bilde og Fond For Utøvende Kunstnere tilstede, som kan svare på spørsmål vedrørende deres fond.

Kurset avholdes på Fugazi i Tordenskjoldsgate 3, like rundt hjørnet for Ferner Jacobsen, og tidspunktet er som nevnt mandag 28. november fra 18 – 21. Kurset koster 150 kroner for GramArt-medlemmer, og 300 for ikke-medlemmer. For påmelding, send en mail til hilde@gramart.no. Mer informasjon om GramArts kursvirksomhet finnes blant lenkene nedenfor.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev