Line Endresen

Lokalbank sponser fem musikkvideoer

Sparebanken Vest blar opp 500.000 i støtte til musikkvideoproduksjon i Bergen. Det skal lages fem videoer som etter planen skal ferdigstilles til Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) i oktober. Kriteriene er klare: både artist, plateselskap og produksjonsselskap må komme fra Bergensområdet. – Dette er en god start, men vi trenger 1,2 millioner for å sette i gang, understreker daglig leder i BRAK Line Endresen.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Tormod Halleraker

Gaffa heter prosjektet. Formålet er å styrke små bedrifter og stimulere til samarbeid på tvers av uttrykksform. Man ønsker gjennom dette å oppnå en kompetanseheving og profilering av film- og musikkmiljøet. Budsjettet på hver av videoene vil ligge rundt 2-300.000 kroner. Etter at det i går ble klart at Sparebanken Vest går inn med en halv million, håper BIFF og BRAK at søknader som er til behandling hos Bergen Kommune, Vestnorsk Filmsenter og Innovasjon Norge resultere i penger til å finansiere hele prosjektet.

Det var Mitell og Flimmer Film som tok initiativet til Gaffa, med video for Evil Tordievel. Nå skal en ressursgruppe oppnevnt av BRAK og BIFF vurdere søknader fra lokale aktører. Kunstnerisk kvalitet, internasjonalt potensiale og aktualitet er blant kriteriene til artist/plateselskap. En helhetlig lanseringsplan vil også bli vektlagt.

— Dette er noe vi ønsker å videreføre neste år dersom det blir vellykket. Alle de fem videoene som produseres i denne omgang vil inngå i et dokumentarisk rammeverk, der en av regissørene får i oppgave å sy sammen til en helhet med tanke på visning under BIFF, forteller Endresen.

BRAK fungerer som bindeledd mellom ulike miljøer, og som en guide for alle som leter etter gode samarbeidspartnere i Bergens musikkliv. Gjennom samarbeidet med BIFF ser det ut som paraplyorganisasjonen lykkes i å koble lyd og bilde på en måte som kan gi byens kreative miljøer ytterligere oppmerksomhet.

— Det er helt fantastisk at Sparebanken Vest støtter dette prosjektet. Vi kommer til å søke om å lage video for Lorraine, sier Torfinn Nergaard Andersen i plateselskapet Rec 90.

Han understreker at en profesjonell musikkvideo ikke nødvendigvis gir artistene eksponering i utlandet.

— Det er stort sett bare Røyksopp og Kings of Convenience som har et navn folk kjenner til nedover i Europa. For alle andre er det avgjørende at videoen skiller seg ut dersom den skal bli playlistet.

En tysk tv-stasjon har nå vist interessert for The Low Frequency In Stereos video klippet sammen av bilder fra Sogn og Fjordane på 70-tallet. Haugesundsbandet er sammen med tyske Miles og bergenske Lorraine Rec90 sine hovedprioriteringer.

— De to videoene som er laget for Lorraine ble gjort på minimale budsjett. En musikkvideoproduksjon kan fort koste mer enn selve plateinnspillingen, men det har likevel blitt nødvendig fordi konkurransen blant indieselskapene har øket merkbart, sier Nergaard Andersen.

Fristen Rec90 og de andre i Bergen har for å søke på vegne av artistene sine er allerede 25. mai. I neste omgang vil lokale film og tv-produsenter vurderes i forhold til å gjøre de fem videoene som skal realiseres. Her er datoen satt til 20. juni for søknad med synopsis, treatment og budsjett.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.