Elin Aamodt slutter som leder i GramArt etter 13 år (Foto: Charlotte Wiig)

Lederskifte i GramArt 

Elin Aamodt slutter som leder i GramArt etter tretten år. Marius Øvrebø-Engemoen blir fast daglig leder for organisasjonen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

– På vegne av styret i GramArt vil jeg takke Elin for den formidable innsatsen hun har lagt ned for norske artister i alle de årene hun har vært GramArts leder. Hun har løftet organisasjonen til nye høyder, og tatt oss gjennom både kriser og oppturer med stø hånd. Hennes engasjement har vært stort, og det er mange som skylder henne en stor takk for det arbeidet hun har lagt ned i disse årene, sier styreleder i GramArt, Ivar S. Peersen, i en pressemelding fra interesseorganisasjon for artister.

Aamodt ble ansatt i GramArt i 2004, og tok over som leder i 2007. Under hennes ledelse har driften av GramArt blitt gjennomprofesjonalisert, forteller GramArt, som trekker fram spesielt Aamodts innsats gjennom mange år for å få på plass en rettferdig åndsverklov og hennes engasjement i forbindelse med jordskjelvet på Haiti, da hun spilte en sentral rolle i å samle norsk musikkbransje til dugnad for jordskjelvofrene med en støttekonsert i Operaen.

Elin Aamodt har de siste to årene hatt permisjon fra stillingen som daglig leder i GramArt fordi hun flyttet til Skrova i Lofoten med barna sine. Selv om det nå er naturlig for henne å gå videre til nye utfordringer, synes hun det er vemodig å slutte i en jobb som hun har vært så glad i, forteller hun:

– Det er ikke lett å ta farvel med en organisasjon jeg har hatt så tett innpå livet de siste seksten årene. Jeg er så glad i norsk musikk og i de hardtarbeidende norske artistene. De fortjener det aller beste! Jeg er glad for alle de viktige seierne vi har oppnådd disse årene. Det har vært et givende og krevende arbeid som GramArts administrasjon og dyktige styre har klart i fellesskap. Jeg er glad og takknemlig for å ha fått lov til å bidra til å styrke norske artister alle disse årene. Så vet jeg GramArts medlemmer vil være godt ivaretatt med Marius i lederstolen fremover. Han gjør en glimrende jobb og vil bringe GramArt-skuta trygt videre. Jeg vil savne alle sammen masse, ikke minst alle de fantastiske artistene jeg har hatt gleden av å bli kjent med og jobbet med gjennom alle disse årene i GramArt,» sier avtroppende daglig leder Elin Aamodt.

– Styret i GramArt er svært glad for at Marius Øvrebø-Engemoen har takket ja til å fortsette som daglig leder i GramArt på permanent basis. Siden han tok over som konstituert daglig leder i juni 2018, har Marius de siste to årene vist seg som en svært kompetent leder. Han har i tillegg en unik juridisk kompetanse og erfaring som gjør han velegnet til å lede GramArt videre. Marius har tatt utfordringen med å lede GramArt på strak arm, og med han som leder sikres også den kontinuiteten som organisasjonen trenger i den krevende tiden vi er inne i, sier styreleder Peersen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev