Svein Bjørge

EU vurderer redusert moms

Svein Bjørge i Playground Music, som nylig meldte overgang fra IFPI til FONO, er svært fornøyd med at det nå er tatt et initiativ overfor EU, der hensikten er å redusere merverdiavgift på musikkutgivelser.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

UPFI (Union des Producteurs Phonographiques Français Indépendants), foreningen for uavhengige franske plateprodusenter, informerte tidligere i uken om at franske myndigheter har oversendt et brev til EU hvor de ber å få redusert momsen på musikkutgivelser.

— Dette er det tyngste og mest serløse fremstøtet noensinne på å prøve å få en moms-reduksjon eller fritak på musikk, sier Svein Bjørge i Playground Music.

Anmodningen var underskrevet av både den franske kulturministeren og finansministeren, og franske regjeringsmedlemmer skal møte Eu-representanter i tidsrommet 9. til 10. september for å drøfte dette videre. Bjørge mener at det slett ikke er tilfeldig at Frankrike fremmer forslaget.

— Frankrike kan vise til massiv suksess i satsningen på lokalt repertoar. Dette er et svært alvorlig punkt for EU for å vise at de tar kritikken alvorlig rundt temaet «EU er en fare for terrotial kultur og uttrykk». Dette er kritikk EU ønsker å motbevise, og et forslag fra et så «kulturbevist» land vil veie tungt, sier han.

Den franske regjeringen får støtte fra interesseorganisasjoner for artister (ARTIS), forfattere (GESAC) og musikkindustrien (IFPI og IMPALA). Den sistnevnte forkortelsen er den internasjonale organisasjonen for uavhengige plateselskaper. Nedenfor kan du finne artikler om Frankrikes nokså unike posisjon som europeisk musikkland.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev