Ensemble 96, 2004 (collage)

Ensemble 96 tilsetter Kjetil Almenning som ny dirigent

Grammynominerte Ensemble 96 har fått ny dirigent. Kjetil Almenning tek over etter Øystein Fevang, som har vore korets dirigent i ti år og no dirigerer Oslo-filharmoniens kor. Til helga finn Grammy-utdelinga stad i Los Angeles, der Fevang, Morten Lindberg og Hans Petter L’Orange fra Lindberg Lyd vil være til stades.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kammerkoret Ensemble 96 har ansatt Kjetil Almenning som ny dirigent.

Almenning byrjar i jobben hausten 2007, etter å ha fullført diplomstudiet i direksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Han tek over etter Øystein Fevang, som har vore korets dirigent i ti år og no dirigerer Oslo-filharmoniens kor. Anine Kruse vil vera prosjektdirigent for Ensemble 96 våren 2007.

— Vi har hatt en utrolig spennende ansettelsesprosess med mange gode kandidater, men vi valgte Kjetil for vi synes han var den aller beste. Vi gleder oss veldig til å begynne med ham, og tror på en veldig spennende fremtid for Ensemble 96, seier Kirsti Vogt, styreleiar i Ensemble 96.

Til helga finn prisutdelinga stad i Los Angeles, der CD-en «Immortal NYSTEDT» (2L) er nominert til to GRAMMY-prisar.

Øystein Fevang er som dirigent nominert for beste korplate (Best Choral Performance), og produsent/teknikar Morten Lindberg og Hans Peter L’Orange fra Lindberg Lyd er nominert for beste lydproduksjon i surround (Best Surround Sound Album). Dette er den første norskproduserte plata nokon gong som er nominert til GRAMMY.

Prisutdelinga finner stad i Los Angeles 11. februar 2007, og både Fevang, Lindberg og L’Orange vil være til stede i salen.

Representanter for det norske generalkonsulatet i San Fransisco vil og overvære utdelingen. Ensemble 96 vil være samlea i Oslo og vente spent på nyheiter fra Los Angeles. Resultatet vil være klart ca. kl. 23. norsk tid søndag 11. februar.

Full pressemelding om nomineringa med ytterligere informasjon om Immortal Nystedt er å finne på denne nettsida fra 2L.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev