EDVARD-prisen til Myra for «Hjemløs i egen by»

Artisten Myra har siden hun kom til Norge som flyktning alltid følt på utenforskap. Nå har hun fått Edvard-pris for teksten til sangen «Hjemløs i egen by».

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

– Jeg har alltid visst at jeg på et tidspunkt må ta tak i disse ymse….emosjonene knyttet til min barndom. Å være kvoteflyktning og alltid føle på et slags utenforskap, forteller artisten Myra. I dag fikk hun EDVARD-prisen 2020 i kategorien «Tekst» for sangen «Hjemløs i egen by».

Her overrekker komponist og artist Samsaya Sampda Sharma EDVARD-prisen til Regina Tucker, også kjent som Myra. Prisvinneren ble overrasket med prisen under et videointervju med TONO i Oslo Records studio i Oslo:

 
– Tusen, tusen takk for denne enorme gaven. Det betyr så ekstremt mye for meg. Jeg har aldri forestilt meg at jeg skulle vinne noe som dette, og det har ikke gått helt opp for meg enda, sier Regina Tucker. Tucker er også en av deltakerne i NRK TVs Stjernekamp denne høsten, og fortalte VG tirsdag at hun er svært glad for prisen:
– Det er helt sinnssykt at jeg skulle vinne en pris for noe som nesten er som en dagbok for meg – det hadde jeg aldri sett for meg. Og jeg er veldig takknemlig for at det er andre som forstår hva jeg hadde på hjertet da jeg skrev den – det er kanskje den beste følelsen av alle.

EDVARD-prisen skiller seg fra andre musikkpriser ved at den kun deles ut til komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere – med andre ord opphavere, skriver TONO i pressemeldingen om prisen.

Juryens begrunnelse:
Regina Tucker, kjent som Myra, er en tekstforfatter med overveldende bredde. Hun utstråler hiphopens fryktløse selvsikkerhet samtidig som hun evner å være unikt sårbar. Teksten «Hjemløs i egen by» faller i siste kategori. Tucker setter ord på tanker og følelser som er både dypt personlige og gjenkjennelige. Teksten gir et intimt innblikk i personlig utenforskap uten at lytteren føler seg som inntrenger. I 2020 er det nettopp dette motet vi trenger mer av: Tekster som hverken marginaliserer eller stigmatiserer, men som selv når de er skrevet i mørket har den inderlige evnen til å lyse oss opp.

Juryen for EDVARD-prisen 2020 har bestått av Peter Edwards (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Torgny Amdam (NOPA), Samsaya Sharma (NOPA), Sten Ove Toft (Uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Thomas Wettergren (Musikkforleggerne) og juryleder Stine Lieng (Musikkforleggerne).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.