Marthe Heggenhougen Foto: Aslaug Olette Klausen

Disse fikk Vaffelhjertepriser fra Music Norway

Prisene ble delt ut under deres julesamling fredag.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

For tredje år på rad deler Music Norway ut Vaffelhjerteprisene.

Vaffelhjerte til Årets Team går til en gjeng som sammen har vist at med samarbeid kommer man lengre, som har reist ut og lært mye, kommet hjem og delt erfaringer, nettverk og kompetanse med oss andre. De stiller opp for hverandre og oss andre, og er sterkt engasjerte i vår felles ambisjon om å posisjonere norsk musikk internasjonalt. Og de jobber med hjertet, og har kjent på kroppen at med et godt team kan drømmen bli til virkelighet.

Mens Vaffelhjerte til Årets nykommer går til et ungt bransjetalent som har vist teft, takt og tone, som har jobbet med hjerte og har en drøm om å erobre verden. De er uredde og ujålete, opptatt av å dele og blir gjerne med både høyt og lavt.

Vaffelhjerte til Årets Team gikk til Arctic Rights

Juryens begrunnelse:

Denne gjengen slåss i, for og med norsk musikkbransje, de brenner for de norske talentene, for det norske musikkmiljøet, de er engasjerte, har en sjelden ståpå vilje, både om dagen og natta, som vi kan velge enten å misunne – eller begeistre – vi velger å la oss begeistre – og vi ikke alene. De har overbevist bransjen, låtskriverene, aritstene, regjeringen, byråraktene, næringslivet, svenskene til og med – om at dette er fremtiden. Vi må satse på våre egne rettigheter, eie, forvalte og forhandle med verden fra Norge.

Ikke minst har årets team BYGGET team. Og også erfarne ringrever som har grundet dette selskapet, trenger yngre krefter og koster, og tatt med seg neste generasjon bransjefolk inn i selskapet.

Å være en gjeng som har det hyggelig i lunsjen er en ting, men å lage en gjeng som blir festens midtpunkt er en helt annen liga. Årets team er ikke bare gode på å gjøre dette, de investerer i å være tilstede i norsk og internasjonalt musikkliv. De deltar i utvalg, styrer, stiller opp, deler meninger, lager nye sannheter, bruker erfaringer, nettverk og kunnskap på å formidle hvorfor det å investere i rettigheter er en lur ting. De bruker arbeidstiden sin på å jobbe for oss alle sammen. De tjener ikke alltid penger på akkurat den businessen, men ideen er at det regne på oss alle – og det er et initiativ, en ambisjon og en drøm som er helt uimotståelig..

Så selv om navnet bærer preg av å holde til langt nord, så er det ekstremt varme folk vi snakker om.

Og det gir resultater. I forrige uke var låtskriverene som denne gjengen representerer med på nye utgivelser med Alan Walker og Clean Bandit feat. Ellie Goulding.  Og ingen har vel ikke fått med seg den delvis norskeide New Rules med Dua Lipa… Med målretta jobbing og profesjonell innstilling setter årets team Norge på det internasjonale forlagskartet.

Vaffelhjerte til Årets nykommer: Marthe Heggenhougen

Juryens begrunnelse:

Årets nykommer er kjempeny. Men etter bare et år som bransjemenneske, som i januar lanserte sitt første selskap, har nykommeren fått bevist at hun både vil, at hun kan. Ikke bare har hun overbevis oss, men hun har overbevist 6 artister som hun har signert til sitt bookingbyrå – og det attpå til i en nisje som har levert mye talent og leverer på musikkeksport, men som har mangler bransjerekrutteringen. Eller MANGLET som vi må si nå.

Å teste seg i en bransje med mange menn, noen litt eldre til og med, med relativt få aktører, men veldig mange musikere, som skaper mye konkurranse og veldig mye aktivitet, både mellom musikere, mellom band, mellom sjangre, institusjoner, bransjer, land – dette er norsk jazzbransje så klart. Det er tøft å utfordre det etablerte, og herregud så glade og stolte vi er over at noen gøtser og gjør akkurat det.

Juryen er imponert over alt nykommeren har fått til på under 1 år, og selv om det er tidlig så er vi sikker på at dette er en profil vi kommer til å høre mye mer om.  Hun har teft, er modig, og hun tør å snakke om hva man ikke kan, og det står det respekt av.

I løpet av året har vi sett dama på flere norske og internasjonale møteplasser, ei som sier JA og blir med, som er blid, tilstede og lett å like. Årets nykommer er direkte og leter med fokusert blikk på neste utfordring. Og med ben i nesa og med klare ambisjoner når hun sine mål. Det blir spennende å følge med på deg og din reise ut i verden.

Marthe Heggenhougen er 25 år og har en bachelor i Kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer. Siden hun ble ferdigutdannet har hun jobbet på Oslo Jazzfestival og nå på Cosmopolite. Høsten 2017 ble Marthe plukket ut til Music Norway sitt program BAKFOLK, for rekruttering av bransjefolk i jazzfeltet. I januar 2018 startet hun opp VIBE Agency, et bookingselskap og management som skal fokusere på å fremme norsk jazz og cross-over i inn-og utland.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev