Stillbilde fra Synne Sandens "Trophies" (Foto: Linnea Syversen)

Ballade XXXII: Hvor grønt kan det bli?

Nye videoer fra Synne Sanden, Kjærleik, Karin Park, Lakeshouse, Kefeider og Skaar.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Plateåret 2019 er kanskje litt på hell nå, selv om det fortsatt kommer ut en god dose med nye, norske plater. Når dette året er omme, kan vi samtidig oppsummere et helt tiår, der norske artister har markert seg både her hjemme og internasjonalt. Vi kommer til å fortsette å ha fingeren på pulsen på mye av det som skjer, og ser frem til det.

Her er ukens meny, med innslag av både elektronika, indie-pop og moderne pop. Mye morsomt, mye bra.

 
SYNNE SANDEN: Trophies

Premiere! Vi unner oss et nytt møte med denne artisten, som kanskje har stått bak en av de fineste og mest gjennomførte musikkvideo-seriene dette året. ”Trophies” er den fjerde singelen og musikkvideoen fra albumet Imitation, som ble sluppet på Nordic Records i september.

– ”Trophies”er en låt om misunnelse, en historie om når misunnelsen tar overhånd. Den handler om å ville eie det en annen har, om å ønske å oppnå det en annen har oppnådd, sier artisten selv.

– Den er en beskrivelse av hvordan misunnelse får en til å føle seg barnslig og grådig, mindreverdig og sårbar. Den handler også om å ville være en annen, en bedre versjon av seg selv.

Film, klipp og regi er som vanlig ved Linnea Syversen, som også står for idé og art direction sammen med Synne Sanden og Ane Barstad Solvang. Johanne Børresen spiller den ”rene”, mens Synne Sanden opptrer i den grønne drakten. Troféene er lagd av kunstner Magnus Vanebo.

Videoen er filmet på Ulefoss Hovedgård, Linderud Gård og i Nordre Spro Gruver.

 

KJÆRLEIK: Ghost Rider

Enda en premiere! ”Ghost Driver» er opprinnelig fra det fine albumet Racecar, som Kjærleik fra Bergen ga ut i desember 2018. Den ferske, animerte videoen er laget av spillutviklerne i Speed Potion. De var også med på å lage videoen til Kjærleik-låten «Get It» med Michelle Scott på vokal.

Vi har for øvrig presentert Kjærleik før, nærmere bestemt med videoen ”Remember Me” i Ballade Video nr. 17. Produksjonsteamet består av Espen Andersen, Andreas Wallevik og Maren Saxe, og bandet har selv beskrevet musikken sin som en blanding av R’n’B, synthpop, elektronisk synthrock, house og mer alternativ indie-rock.

– ”Ghost Driver” er et anthem for mørket, gråsonen som kommer når man har fjernet seg fra omverdenen, og er dratt helt inn i kjernen av seg selv. Følelsen av å se seg selv i speilet og ikke kjenne seg selv igjen. Eller følelsen av å miste seg selv – comfortably numb, sier bandet til Ballade.

I tillegg til å gi ut egen musikk, produserer Kjærleik-gjengen også låter for andre artister, samt lydspor til film og TV.

 

PANDORA DRIVE: Same Thing

Karin Maria Erika Park er en svensk-norsk sanger, låtskriver og musikkprodusent. Hun debuterte med albumet og singelen Superworldunknown i 2003, som ble nominert til Spellemannprisen her hjemme, både i kategoriene Årets Nykommer og Beste Kvinnelige Popsolist.

I nyere tid har hun tatt musikken sin i en mer industriell lei, med fire nye album, der Apocalypse Pop fra 2015 er det foreløpig siste. ”Blue Roses EP” fra 2018 var en forsmak på det kommende albumet Omens To Come, som enda ikke har dukket opp. Denne gangen møter vi henne som et av tre medlemmer i gruppen Pandora Drive, der britiske Nicholas Sheldon og Thomas Knights er de andre.

I 2017–2018 var Karin Park også aktuell i oppsetningen av Les Misérables på Folketeateret i Oslo, i rollen som Fantine. Hun har jobbet som skuespiller, og er fast medlem av det norske bandet Årabrot, som ledes av ektemannen Kjetil Nernes. I mars 2020 legger hun ut på en Norgesturné med nettopp Årabrot, der hun også vil gjøre et solosett.

– Dette er historien om hvordan jeg møtte Thomas og Nick, sier hun om videoen. Den er regissert av Thomas Knights, med Manuel Mollá som creative director.

 

LAKESHOUSE: NRK

Lakeshouse er også et produksjonsteam, som består av DJ-er, kunstnere og jazzmusikere med base i Oslo og Malmø. Debuten “Firkanta EP” kom ut tidligere i år, og skal ha fått skryt av både Mixmag and DJ Mag.

– Vi i Lakeshouse, som er et nytt prosjekt fra BOKA Rcordings i Nordfjoreid, slipper vår nye EP «Folkemusikk» 27. november på britiske Paper Recordings. Det er folka bak dokumentaren Northern Disco Lights, og en rekke norske og internasjonale klubbutgivelser, forteller musikerne.

Lakeshouse har også remikset Flash Atkins & 2 Billion Beats’ “Drop The Pressure”. Denne videoen, som antagelig handler om et av verdens mest halsstarrige tepper, er klippet og regissert av Bjørnar Sira, som også hadde idéen. Medvirkende i videoen er Marius Eriksen og Jørund Nygård.

Vet dere hva, Lakeshouse? Vi hører og ser veldig gjerne mye, mye mer.

 

KEFEIDER: Reveal The Method

”Reveal The Method” er den første singelen fra det kommende debutalbumet til Kefeider, som er soloprosjektet til Vetle Løvgaard. Kefeider har fra før av gitt ut EP-en ”Since You Asked”, som fikk en del radiospilling, og som også førte til oppmerksomhet på det tyske markedet.

Kefeider er signert til Matias Tellez’ etikett Blanca Records, som etter planen skal slippe det første albumet tidlig i 2020. Videoen er regissert av Isak Jenssen fra girl in red og brenn., og er spilt inn i Oslo. Det er Daniel Yul Kim som har filmet og klippet.

– Videoen og låta forteller hvordan det føles å aldri være god nok – å alltid være nummer to, og hvor frustrerende det er, sier Vetle Løvgaard, som selv er nest yngste bror i en søskenflokk på fire. I kortfilmen ser vi ham spille luft-squash mot seg selv, og likevel tape.

 

SKAAR: Five Times

Skaar er en ung musiker fra Stord i Hordaland, som allerede har oppnådd mye oppmerksomhet. Hun slapp sin første single, «Higher Ground», i september 2018, og vakte positiv oppsikt fra første stund. Singelen har i skrivende stund over 7,5 millioner avspillinger på Spotify, og var også en del av soundtracket til den norske filmen Battle.

Den nye singelen «Five Times» er en slags variant over historien om Adam og Eva, med en feministisk tvist. Den kom ut i starten av november, og er 21-åringens første musikkvideo.

– Når jeg er hjemme på Stord prøver jeg å ta helt fri. Da får jeg tid til å tenke over hvor utrolig kult dette året har vært. Det har skjedd mye mer enn jeg kunne håpe på, og jeg skal være stolt over hva jeg har oppnådd hittil, uttalte hun til BA.

She gave you everything that you wanted / I guess you only wanted her broken / Couldn’t give a damn ‘bout her feelings / Yeah you like a wound when it’s bleeding.

Skaar har kontrakt med Warner Music Norway, og er også ute med låta «It´s Christmas After All», som er med i Netflix-serien «Hjem til jul» som dukker opp i desember 2019. Det skal vi komme tilbake til, når julen har begynt å senke seg litt mer.

 

Vi takker for alle innsendte bidrag. Fortsett gjerne med å sende inn tips til guro@ballade.no, der du merker mailen med Ballade Video. Vi er tilbake allerede neste fredag. Sjekk som alltid gjerne ut tidligere utgaver av denne spalten her.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev