FB event (1)

Ballade takker for i år

Etter snaut fire måneders drift er Ballade blitt et av de best besøkte nettstedene for musikk her hjemme. Nå tar vi en liten pustepause for å lade opp batteriene, og vil gjerne benytte anledningen til å takke våre lesere, samrabeidspartnere og bidragsytere for all deltagelse siden vi startet opp 1. september. Vi begynner å publisere igjen 3. januar, og håper at riktig mange fortsatt vil benytte anledningen til å sende oss informasjon om sine aktiviteter.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ballade har siden oppstarten offentliggjort nærmere fire hundre artikler om stort og smått i norsk musikkliv. Til neste år vil vi legge oss på et enda høyere ambisjonsnivå, og forhåpentlig også åpne opp for en enda større grad av interaktivitet, samt flere fordypningsartikler og artikkelserier. Samtidig vil også de vanlige sidene til Norsk Musikkinformasjon få seg en velfortjent ansiktsløftning. Vi vil også satse på å utvide adresse- og lenke-basen vår ytterligere, for å øke funksjonen som et levende og stadig oppdatert oppslagsverk for norsk musikkliv av i dag.

Ellers vil vi gjerne benytte denne anledningen til å oppfordre representanter fra forskjellige musikkmiljøer fra hele landet til å fortelle oss om arrangementer og andre tilstelninger som kan ha offentlighetens interesse. Som vår dessverre så altfor tidlig avdøde direktør Jostein Simble formulerte det i premiereutgaven vår: Norsk Musikkinformasjon har begrensede ressurser, også til dette prosjektet, og vi oppfordrer derfor alle til å bidra med stoff og innspill slik at vårt ønske om å tilby et sentralt og interessant nettsted for norsk musikk kan oppfylles.

Vi vil også gjerne takke for alle de fine, positive reaksjonene som er kommet inn til Ballade. Vi er glade for at nettavisen vår alt har funnet så mange lesere, og håper at vi vil bli enda flere i de kommende årene. Spesielt er vi svært fornøyde med at avisen alt har vært med på å sette dagsorden for deler av musikk- og kulturdebatten her hjemme, der diskusjonen rundt bruken av norsk musikk, søkelyset på Spellemannprisen og det såkalte P2-oppropet er noe av det vi husker best fra de siste månedene.

Vi har i den forbindelse funnet frem tre større debattinnlegg/essays vi har mottatt siden oppstarten – og legger dem med stor glede ut på forsiden vår frem til over nyåret. Det dreier seg om vidt forskjellige, men tankevekkende artikler signert John Persen, Geir Johnson og Rolf Wallin – tre sentrale norske komponister som også viser samfunnsengasjement, og ikke er redde for å dele tankene sine med omverdenen, samme om de skulle støte noen på mansjettene underveis.

Vi takker ellers for alle små og store bidrag vi har mottatt, og håper som nevnt at riktig mange vil fortsette å bruke oss som et talerør for sine hjertesaker og hjertesukk.

Og da gjenstår det vel bare for oss i Ballade-redaksjonen å ønske alle en riktig god jul – og ikke minst på hjertelig gjensyn i det nye året.

Med vennlig hilsen
Arvid Skancke-Knutsen, Aslak Oppebøen, Jan Lothe Eriksen og Hilde Holbæk-Hanssen

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.