Tomas Lauvland Pettersen

Ballade og Mic.no fosser frem

Ballade gjør det stadig bedre, og passerte i februar for første gang en million sidevisninger. Et lignende oppsving kan mic.no og de engelskpråklige nyhetssidene vise til. De to nettstedene til Musikkinformasjonssenteret genererer nå mer enn to millioner hits i måneden. – Tendensen er god og økende, sier Tomas Lauvland Pettersen i en fornøyd kommentar.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Ballade publiserte i februar litt over hundre artikler, og opplevde for første gang å passere en million sidevisninger i måneden. Den forrige rekorden var fra september 2002, da Ballade sto frem i ny utgave, samtidig som Mic.no relanserte seg som nettsted. Den gang stanset Ballade-taksameteret på nærmere 800 000 viste sider – i februar rundt vi 1 044 593 sidevisninger. På en eneste dag hadde vi hele 60 800 viste sider – og hele 83 792 treff.

Også på mic.no-sidene har utviklingen vært eksplosjonsartet. Mic. no hadde på den travleste dagen i februar 56 117 treff – og mer enn 10 000 viste sider. Særlig merkes det at utlandet begynner å få opp øynene for Musikkinformasjonssenterets engelskspråklige tilbud, som inneholder artikler, nyheter, lydfiler, adresser og bakgrunnsstoff fra hele norsk musikkliv.

— Tendensen er god og økende, sier Tomas Lauvland Pettersen, som er ansvarlig for mic.no/english. – Vi får mer og mer henvendelser, både fra hjemlige aktører og utlandet. Daglig kommer det inn e-post og telefoner fra utenlandske medier, konsertarrangører og vanlig musikkinteresserte, som har begynt å fatte interesse for det som foregår her hjemme.

Under by:Larm i Trondheim var MIC for øvrig vertskap for et godt utvalg av utenlandske journalister og pressefolk.

— Det var sentrale skribenter fra England, Frankrike og USA, forteller Lauvland Pettersen. – Oppholdet under by.Larm skapte gode kontakter for oss – og ikke minst bra presseoppslag rundt norsk musikk. Dette er kontakter vi selvsagt vil pleie videre.

Ballade er naturlig også svært glade for den positive utviklingen, og takker alle våre trofaste lesere for mange gode innspill den siste tiden. Nedenfor finner dere et utvalg av artikler som vi publiserte i løpet av februar – og som kan hende speiler noe av det mangfoldet vi har som ambisjon å reflektere. I løpet av februar måned la vi ut vi 24 artikler og intervjuer innen jazzkategorien, 14 innen folkemusikk, 26 innen kunstmusikk-kategorien, og 48 innenfor populærmusikk-begrepet – i tillegg til en rekke bransjerelaterte oppslag, samt debattinnlegg og synspunkter.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev